LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVA SURADNJA NA VIDIKU

U Splitu bi se u budućnosti mogli obrazovati budući medicinari s mariborske visokoškolske ustanove

Fokus ovog sastanka bio je razgovor o mogućnostima suradnje između ove ustanove i splitskog Medicinskog fakulteta.

Fokus ovog sastanka bio je razgovor o mogućnostima suradnje između ove ustanove i splitskog Medicinskog fakulteta.

Sveučilište u Splitu jučer je posjetio prof. dr. sc. Ludvik Toplak, predsjednik Alma Mater EuropaeaEuropskog edukacijskog centra iz Maribora, gdje se sastao s prof. dr. sc. Draganom Ljutićem, rektorom Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Antom Tonkićem, dekanom Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Borisom Malešom, prorektorom Sveučilišta u Splitu za strateško planiranje i upravljanje i Ivanom Pletković, pročelnicom Ureda rektora, stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu.

Alma Mater Europaea je nezavisna visokoškolska ustanova specijalizirana za pružanje znanja koja jamče napredak u karijeri u traženim stručnim područjima, a fokus ovog sastanka bio je razgovor o mogućnostima suradnje između ove ustanove i splitskog Medicinskog fakulteta. Naime, riječ je o uvođenju integriranog studija Medicine na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Studij bi se u slučaju sklopljene suradnje izvodio na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Ova visokoškolska ustanova za cilj ima obrazovati studente i osigurati stjecanje ključnih kompetencija i kvalifikacija koje su nacionalno i međunarodno priznate i prihvaćene.  To bi se dobilo i ovom suradnjom.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA