LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivno studiranje

U sklopu YUFE Diploma Supplement Tracka dobiva se dodatak diplomi; uskoro prva verzija

Program YUFE, čiji je cilj stvoriti Europsko sveučilište, radi na pilot-programu YUFE Diploma Supplement Track koji će studentima poslužiti kao dodatak diplomi, a jednoga dana možda i kao prava diploma.

Program YUFE, čiji je cilj stvoriti Europsko sveučilište, radi na pilot-programu YUFE Diploma Supplement Track koji će studentima poslužiti kao dodatak diplomi, a jednoga dana možda i kao prava diploma.

Uskoro kreće prva verzija YUFE Diploma Supplement Tracka, programa koji je dostupan samo studentima čija su sveučilišta u YUFE savezu, što znači da se u Hrvatskoj na program mogu prijaviti studenti Sveučilišta u Rijeci koji su studenti 2. godine preddiplomskog studija ili više. Sudionici programa uz diplomu Sveučilišta dobit će i Yufe Diploma Supplement Track.

YUFE (The Young Universities for the Future of Europe) savez je koji okuplja 10 mladih dinamičkih sveučilišta fokusiranih na studente i istraživanje te 4 neakademska partnera iz nevladina sektora. Njegov je cilj stvoriti Europsko sveučilište te promicati aktivno sudjelovanje u raznim europskima aktivnostima i zajedničke obrazovne programe te razvijati mehanizme razmjene studenata i osoblja u svrhu stvaranja visokog obrazovanja koji je u skladu s trenutnim zbivanjima u društvu i na tržištu rada.

Studenti sudionici YUFE DST-a dobit će, kao što je navedeno, dokument koji će služiti kao dodatak diplomi, no prije toga moraju ispuniti sljedeće uvjete:
  • ostvareno najmanje 12 ECTS-bodova za akademske predmete (virtualne/fizičke/hibridne) na drugom sveučilištu u YUFE savezu, a ne na matičnom sveučilištu
  • zarađene najmanje dvije YUFE zvjezdice (obavezno uključujući onu za mobilnost)
  • odslušana najmanje 3 predavanja u sklopu YUFE Akademije
  • sudjelovanje u svim YUFE uvodnim predavanjima na YUFE virtualnom kampusu.
Postoje četiri različite YUFE zvjezdice – za mobilnost (Mobility Star), jezike (Language Star), profesionalno usavršavanje (Professional Star) i rad u zajednici (Civic Star). One potiču studente, osoblje i sve učenike da nastave svoj osobni i profesionalni razvoj dok istovremeno imaju mogućnost da kao pojedinci doprinesu društvu aktivnostima s europskim utjecajem.

Razlog je pokretanja ovog programa to što YUFE želi istaknuti važnost mobilnosti, učenja jezika, job shadowinga, volonterskog rada u zajednici i profesionalnog usavršavanja jednako kao akademski uspjeh. Prva verzija YUFE Diploma Supplement Tracka bit će dostupna od ponedjeljka, 30. studenog 2020. s početkom u 9 sati (CET). Prijave su otvorene samo jedan tjedan ili kraće (u slučaju da se prijavi 40 studenata s našeg sveučilišta). Zaprimaju se preko novootvorenog YUFE virtualnog kampusa do nedjelje, 6. prosinca 2020, do 23:59 (CET).

Sveučilište u Rijeci također za svoje studente organizira pripremnu radionicu o prijavi na YUFE Diploma Supplement Track kroz koju ćete moći naučiti kako na najbolji način pripremiti svoje motivacijsko pismo u svrhu prijave. Održat će se u ponedjeljak, 30. studenoga, u 16 sati na platformi Zoom. Više informacija pronađite na poveznici.
FOTO: PIXABAY