LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Studentskog centra u Zagrebu

U rujnu i listopadu izdano 12 tisuća studentskih ugovora manje nego prošle godine!

Iz Ureda voditelja Studentskog servisa u Zagrebu dobili smo informacije o broju izdanih ugovora i broju posredovanja za rujan i listopad 2019. i 2020. godine.

Iz Ureda voditelja Studentskog servisa u Zagrebu dobili smo informacije o broju izdanih ugovora i broju posredovanja za rujan i listopad 2019. i 2020. godine.

Koliko su studenti pogođeni koronavirusom u pogledu pronalaska i odrađivanja studentskih poslova, najbolje pokazuje informacija koju smo dobili od Studentskog centra u Zagrebu.
Vezano: Studenti ostaju bez posla: „Rekli su mi roditelji dati malo novca mada ni oni nemaju.”
Zagrebačkom studentskom servisu javili smo se s pitanjem o broju izdanih ugovora u rujnu i listopadu ove i prošle godine te smo ujedno tražili informaciju o broju posredovanja u istom razdoblju. Iz Ureda voditelja dobili smo sljedeće informacije:
  • broj izdanih ugovora u rujnu i listopadu 2019. godine iznosi 53 344
  • broj izdanih ugovora u rujnu i listopadu 2020. godine iznosi 40 842
  • broj posredovanja u rujnu i listopadu 2019. godine iznosi 3 967
  • broj posredovanja u rujnu i listopadu 2020. godine iznosi 1 844.
Što je točno djelatnost posredovanja?

Prema članku 8. Zakona o obavljanju studentskih poslova posredovanje pri obavljanju studentskih poslova uključuje obavljanje poslova analize i obrade tržišta rada, pronalazak posla i kontakt s naručiteljima posla te dogovor oko uvjeta obavljanja posla s naručiteljem posla, upućivanje izvođača na obavljanje posla kod naručitelja posla, vođenje propisanih evidencija iz članka 5. stavka 1. Zakona, kontrolu obračuna naknade za obavljanje studentskog posla, propisanih doprinosa i naknada za posredovanje, dostavu računa naručitelju posla te njegovu naplatu, isplatu punog iznosa naknade izvođaču te uplatu doprinosa na temelju posebnih propisa.

S obzirom na to da su trenutno na snazi mjere prema kojima je obustavljen rad kafića, restorana, dječjih igraonica, kladionica itd., dio studenata ostao je bez posla, o čemu više možete pročitati na poveznici.
FOTO: PIXABAY