LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus Welcome Day

U Rijeku stiže više od 160 Erasmusovaca, nudi im se mogućnost učenja hrvatskog jezika

Ove godine najviše Erasmusovaca dolazi iz Španjolske, Poljske, Italije i Francuske.

Ove godine najviše Erasmusovaca dolazi iz Španjolske, Poljske, Italije i Francuske.

Centar za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je 8. listopada 2024. godine Erasmus Welcome Day na Kampusu Sveučilišta, točnije u zgradi Građevinskog fakulteta. Ovaj informativni dan bio je namijenjen studentima koji su, u okviru Erasmus programa, došli na studijski boravak u Rijeku tijekom zimskog semestra 2024./2025., a ove godine sveučilište će ugostiti 161 Erasmus studenta na ukupno trinaest sastavnica.

Na događanju su se studentima obratile prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije i osiguranje kvalitete, te Maša Šašinka, voditeljica Centra za međunarodnu mobilnost, koje su im zaželjele uspješan i produktivan boravak, kao i priliku za stjecanje novih prijateljstava i kulturnih iskustava. U sklopu programa, Erasmus studenti su dobili detaljan pregled Sveučilišta u Rijeci, kao i sve potrebne informacije o životu i studiju u Hrvatskoj.

Želiš studirati u inozemstvu, ali nemaš vremena za dugoročnu mobilnost? Razmisli o ovoj opciji



Nakon službenih govora, članovi udruge Erasmus Student Network Rijeka predstavili su aktivnosti ESN-a, dok je lektorica Tanja Diklić studentima ponudila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskog jezika kako bi im boravak bio što ugodniji. Za kraj, svi su studenti uživali u domjenku u atriju Građevinskog fakulteta, gdje su imali priliku upoznati svoje nove kolege.

Riječko sveučilište reagiralo na medijske objave o nečistoj vodi na riječkom Kampusu, evo što kažu



Ove godine najviše Erasmus studenata dolazi iz Španjolske, Poljske, Italije i Francuske, čime Rijeka nastavlja jačati svoju međunarodnu prisutnost i razmjenu. Erasmus studenti će boraviti na različitim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, od Akademije primijenjenih umjetnosti, Filozofskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, do Medicinskog i drugih fakulteta.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA