LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVE POPULARNIJI

U Rijeku došlo studirati više od 300 stranih studenata

Na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru došlo je 156 studenata pa će tako kod njih u akademskoj godini 2022/2023. studirati čak 317 dolaznih Erasmus studenata.

Na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru došlo je 156 studenata pa će tako kod njih u akademskoj godini 2022/2023. studirati čak 317 dolaznih Erasmus studenata.

Hrvatska je sve popularniji izbor stranih studenata kada biraju svoje mjesto za studentsku razmjenu, a pored Zagreba, sve popularnija postaju i druga hrvatska sveučilišta. Jedno od njih je i Sveučilište u Rijeci na koje je u ljetnom semestru došlo 156 studenata pa će tako kod njih u akademskoj godini 2022/2023, prema pisanju Novog lista, studirati čak 317 dolaznih Erasmus studenata.

Najviše je studenata došlo iz Francuske, potom iz Poljske, Njemačke i Italije, a od tamošnjih fakulteta, najveći broj inozemnih studenata, njih 32, stigao je na Ekonomski fakultet, a riječ je o studentima iz Francuske, Latvije, Rumunjske, Poljske, Njemačke, Slovačke, Italije, Srbije, Španjolske, Češke, Litve i Portugala.

Odmah iza EFRI-a, smjestio se Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji je primio 27 studenata iz Rumunjske, Nizozemske, Njemačke, Latvije, Velike Britanije, Bugarske, Slovačke, Italije, Slovenije, Grčke, Sjeverne Makedonije i Litve, a strani studenti će, osim na ova dva, studirati i na 13 drugih sastavnica Sveučilišta.

Tako ćemo strane studente u ovoj akademskoj godini moći pronaći i na Akademiji primijenjenih umjetnosti, Filozofskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Fakultetu dentalne medicine, Fakultetu zdravsvenih studija, Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija, Fakultetu za matematiku, Građevinskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Tehničkom fakultetu, Pomorskom fakultetu, Fakultetu za fiziku te Učiteljskom fakultetu.

 

FOTO: UNSPLASH