LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U RIJECI

U Rijeci je održana sjednica njihova Senata, usvojene su važne odluke

Doneseno je nekoliko važnih odluka i prihvaćena su izvješća o različitim aktivnostima na Sveučilištu.

Doneseno je nekoliko važnih odluka i prihvaćena su izvješća o različitim aktivnostima na Sveučilištu.

Na 80. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, članovi Senata su donijeli nekoliko važnih odluka i prihvatili izvješća o različitim aktivnostima na Sveučilištu.

Jedna od najvažnijih odluka bila je potvrda izbora dr. sc. Ive Rinčić na znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice, što je njen prvi izbor. Također, donesena je Odluka o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja „Farmaceutska botanika i farmakognozija” Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Ovaj program ima za cilj educirati medicinske djelatnike/ice te nutricioniste/ice o primjeni farmaceutski značajnih biljnih vrsta, budući da je u današnje vrijeme u znatnom porastu primjena različitih biljnih preparata.

Također, Senat Sveučilišta u Rijeci je dodijelio status znanstvenih, znanstveno-nastavnih, nastavnih i stručnih baza na prijedloge Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Građevinskog fakulteta u Rijeci, Filozofskog fakulteta u Rijeci, Medicinskog fakulteta u Rijeci i Fakulteta zdravstvenih studija. Osim toga, Statut znanstveno-nastavne baze Sveučilišta u Rijeci, na prijedlog Medicinskog fakulteta u Rijeci, dodijeljen je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapia Opatija sa sjedištem u Opatiji.

Senat Sveučilišta primio je na znanje izvješće Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Rijeci u 2022. godini. Ovo je tijelo koje prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta te savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava.

U tematskom dijelu sjednice Senata, predstavljen je i financijski položaj i rezultati poslovanja Sveučilišta u Rijeci u 2022. godini. Sveučilište u Rijeci ostvaruje rast u interesima studenata za njihove studijske smjerove, a aktivni su i u uvođenju novih suvremenih programa obrazovanja, čime se stavljaju rame uz rame mnogim inozemnih Sveučilištima pa tako ostvaruju i veliki interes stranih studenata kada je riječ o dolascima na studentsku razmjenu.