LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZNOLIKE TEME

U mjesecu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Splitu organizira se niz korisnih radionica

Radionice koje će se provesti na Sveučilištu u Splitu namijenjene su malim poduzetnicima, istraživačima i studentima, a omogućit će im da dobiju sve odgovore na pitanja o patentima, žigovima i izvorima financiranja.

Radionice koje će se provesti na Sveučilištu u Splitu namijenjene su malim poduzetnicima, istraživačima i studentima, a omogućit će im da dobiju sve odgovore na pitanja o patentima, žigovima i izvorima financiranja.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva u travnju 2023. obilježit će se nizom besplatnih predavanja i radionica na teme inovacija i zaštite intelektualnog vlasništva, koje organizira Sveučilište u Splitu. Ove radionice namijenjene su malim poduzetnicima, istraživačima i studentima, a omogućit će im da dobiju sve odgovore na pitanja o patentima, žigovima i izvorima financiranja.

Prva radionica pod nazivom Horizon IP Scan: Kako do besplatnog savjetovanja za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom? održat će se 14. travnja 2023., u 10 sati putem interneta. Na ovoj radionici sudionici će naučiti kako strateški upravljati i koristiti intelektualno vlasništvo putem programa potpore Horizon IP Scan koji je potpuno besplatan.

Druga radionica o valorizaciji znanja pod nazivom Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja održat će se 21. travnja 2023., u 13 sati u učionici B101, na MEFST-u. Predavači će dati osnove procesa valorizacije znanja, od identificiranja vrijednog znanja do komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva, a za dio predavanja o mogućnostima financiranja pobrinut će se voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta.

Treća radionica, Inovacije i kava: Uspješne priče o inovacijama i kreativnosti iz ženske perspektive, održat će se 26. travnja 2023., u 14 sati u PICS@FESB. Na ovoj radionici, dvije uspješne splitske poduzetnice, Ivana Maršić iz tvrtke Myrio i Marija Stupalo iz tvrtke Salona Var, podijelit će svoje priče o uspjehu.

Četvrta i posljednja radionica Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti održat će se 28. travnja 2023., u 13 sati u amfiteatru A1-1, na PMF-u. Ova radionica će se baviti inovativnim korištenjem umjetne inteligencije i etičkim i pravnim aspektima koji se s tim povezuju. Sudionici će moći čuti iskustva slovenskog stručnjaka Kristjana Zemljiča te profesora Sašu Mladenovića i Gorana Zahariju s PMF-a.

Sudjelovanje na ovim događanjima pruža izvrsnu priliku za stjecanje novih znanja i vještina te povezivanje s drugim sudionicima koji dijele iste interese i ciljeve, a prijeviti se možete ovdje.
FOTO: UNSPLASH