LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dva zlata, tri srebra i tri bronce

U konkurenciji od 150 inovacija zagrebačko Sveučilište odnijelo 8 medalja

Sudjelovale su četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu s devet inovativnih projekata.

Sudjelovale su četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu s devet inovativnih projekata.

Ovogodišnja Međunarodna izložba inovacija ARCA i Sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA itekako su protekli u znaku Sveučilišta u Zagrebu. Inovativni projekti njegovih sastavnica osvojili su dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje. Sa Sveučilišta u Zagrebu sudjelovale su četiri sastavnice s devet inovativnih projekata.

Geotehnički fakultet predstavio se dvjema inovacijama: Solarna fotokataliza za zaštitu zraka iznad poljoprivrednih površina te Optimalan sustav za pročišćavanje voda solarnom fotokatalizom, za koje su nagrađeni dvjema zlatnim medaljama.

Fakultet prometnih znanosti predstavio je inovaciju pod nazivom Razvoj inteligentne kooperativne cestovne stanice za koju je nagrađen brončanom medaljom.

Metalurški fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje ove su se godine na izložbi ARCA predstavili svaki s po tri inovacije. 

Metalurški fakultet nagrađen je jednom srebrnom medaljom za inovaciju pod nazivom Razvoj Cu-Al-Mn legure s prisjetljivosti oblika i dvjema brončanim medaljama za inovacije pod nazivom Simulacija kaljenja vodenim sprejem korištenjem naprednih numeričkih alata za primjenu u modernoj metalurškoj proizvodnji te Prekretnica u dizajnu i sintezi lakih inženjerskih legura za zrakoplovnu i svemirsku industriju.

Fakultet strojarstva i brodogradnje nagrađen je dvjema srebrnim medaljama, i to za inovaciju pod nazivom Robot za igranje šaha te Bionička šaka.