LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Zagrebu

U godini kada obilježava okruglu obljetnicu, Filozofski se fokusira na pismenost. Održava se i zanimljiva konferencija

Konferencija će istražiti kako su ove nove pismenosti integrirane u kurikulume i nastavne metode, te koliko su značajne za suvremene metode poučavanja.

Konferencija će istražiti kako su ove nove pismenosti integrirane u kurikulume i nastavne metode, te koliko su značajne za suvremene metode poučavanja.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s ponosom najavljuje 2. stručno-znanstvenu konferenciju u organizaciji Centra za obrazovanje nastavnika koja će se održati 28. i 29. kolovoza 2024. godine. Ova konferencija dolazi u posebnoj godini za fakultet, kada obilježava svoju 150. obljetnicu, te će se fokusirati na temu Pismenosti 21. stoljeća.

U godini velikog jubileja, Filozofski fakultet se bavi temeljnim pitanjem opismenjavanja u suvremenom dobu. Tradicionalni koncept pismenosti proširio se na brojne nove discipline, uključujući političku, medijsku, vizualnu, čitalačku, digitalnu, financijsku, poduzetničku, emocionalnu, zdravstvenu, tjelesnu, zelenu pismenost i mnoge druge. Konferencija će istražiti kako su ove nove pismenosti integrirane u kurikulume i nastavne metode, te koliko su značajne za suvremene metode poučavanja.

Međunarodna konferencija o evoluciji i razvoju živčanih sustava na Sveučilištu u Zadru


Konferencija će pružiti priliku za raspravu o novim disciplinarnim pismenostima, njihovoj integraciji u kurikulume i izazovima s kojima se suočavaju nastavnici. Uključit će se i primjeri dobre prakse te metode kako osmisliti konkretne nastavne sadržaje koji odražavaju suvremene potrebe obrazovanja.

Konferencija poziva odgojno-obrazovne djelatnike iz predškolskih, osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova te studente fakulteta da podijele svoja iskustva, ideje i primjere iz prakse. Ova razmjena znanja bit će ključna za zajedničko napredovanje i razumijevanje novih pismenosti u obrazovanju.

EDUvision 2024: međunarodna konferencija o suvremenim pristupima i izazovima u obrazovanju



Konferencija će obuhvatiti plenarna predavanja, radionice, okrugle stolove, izlaganja radova iz odgojno-obrazovne prakse te neformalna druženja sudionika. Sudionici mogu sudjelovati kao izlagači ili slušači, a potiče se prijava izlaganjem kako bi doprinos sudionika bio ključan za zajedničko napredovanje.
 

Rokovi za prijavu:

  • do 10. kolovoza 2024. za prijavu s izlaganjem
  • do 20. kolovoza 2024. za prijavu bez izlaganja

Konferencija Algebra MBA Poslovne škole i MIT-ja o inovacijama u poduzetništvu


Za prijavu na konferenciju ispunite obrazac na sljedećoj poveznici. Sve dodatne informacije, uključujući najave pozvanih predavanja, možete pronaći ovdje.
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: NACIONALNA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA