LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nevjerojatno

U Francuskoj devetogodišnja djevojčica piše prijemni za fakultet

Iako je polaganje prijemnog ispita veliki uspjeh, to ne jamči automatski upis na fakultet.

Iako je polaganje prijemnog ispita veliki uspjeh, to ne jamči automatski upis na fakultet.

U nevjerojatnoj priči, devetogodišnja djevojčica postala je jedna od više od 728 000 kandidata koji su se u Francuskoj prijavili za polaganje ispita za upis na fakultet. Prema Ministarstvu obrazovanja, ona je najmlađi kandidat ikad registriran u Nacionalnom centru za učenje na daljinu (CNED), piše CDM.
 

„Odavno nismo imali tako mladu prijavnicu. Kada sam čuo koliko ima godina, tražio sam da provjerim informaciju jer sam bio veoma iznenađen.” – izjavio je predstavnik francuskog ministarstva obrazovanja.


Djevojčica je u CNED-u pohađala tečajeve iz matematike, fizike i kemije. Iako je polaganje prijemnog ispita veliki uspjeh, to ne jamči automatski upis na fakultet.

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?



Prošle godine, najmlađi kandidat imao je nepunih 13 godina, ali nijedna njegova prijava nije bila odobrena. S druge strane, najstariji kandidat za diplomu u Francuskoj ove godine ima 76 godina.

Ako ste izabrali neki od najtraženijih fakulteta, ovo su troškovi upisa



Taj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti, ističući nevjerojatan talent i upornost mladih učenika, ali i raznolikost među kandidatima za visoko obrazovanje.
IZVOR: CDM
FOTO: GETTY IMAGES, ILUSTRACIJA