LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bespilotne letjelice

U Biogradu na Moru FER organizira drugo izdanje DroneDaysa

Manifestacija okuplja brojne domaće i međunarodne stručnjake, vrhunske znanstvenike, poslovnu i akademsku zajednicu, predstavnike državnih institucija i entuzijaste.

Manifestacija okuplja brojne domaće i međunarodne stručnjake, vrhunske znanstvenike, poslovnu i akademsku zajednicu, predstavnike državnih institucija i entuzijaste.

Ove godine drugo izdanje dvodnevnog skupa o bespilotnim letjelicama DroneDays održat će se u Biogradu na Moru 4. i 5. listopada u Ilirija Resortu. Skup organizira FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) u okviru EU projekta AeRoTwin.

DroneDays 2021 prilika je za upoznavanje s najnovijim trendovima u industriji bespilotnih letjelica. Manifestacija okuplja brojne domaće i međunarodne stručnjake, vrhunske znanstvenike, poslovnu i akademsku zajednicu, predstavnike državnih institucija i entuzijaste, poručuju organizatori. 

Program DroneDays 2021 činit će predavanja gostujućih stručnjaka, sajam vodećih tvrtki u regiji, te letačka zona. I ove će godine sudjelovanjem na stručnim predavanjima akreditirani posjetitelji moći saznati više o aktualnim temama iz zračne robotike.

Neke od njih su: istraživanje atmosferskih fenomena flotom bespilotnih letjelica (Simon Lacroix, FR), samopozicionirajući rojevi mikro bespilotnih letjelica za rad u stvarnim uvjetima (Martin Saska, CZ) i koordinacija zračne i svemirske robotike (Rafael Fierro, SAD).

Prof. Ivana Palunko sa Sveučilišta u Dubrovniku predstavit će heterogene višeagentske sustave za praćenje i očuvanje morskog okoliša, a LARICS-ov dr. Frano Petric govorit će o sudjelovanju članova LARICS-a na robotičkim natjecanjima s posebnim naglaskom na iskustvo i rezultate postignute na najvećem svjetskom robotičkom natjecanju Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC).

– S obzirom na rastući broj događanja, publikacija, istraživačkih projekata i područja primjene bespilotnih letjelica, sve se više otkriva golemi potencijal zračne robotike. Skup DroneDays uvelike utječe na popularizaciju ovog područja te na povećanje broja korisnika i vidljivosti znanstveno-istraživačkog rada LARICS-a i FER-a, a time i Hrvatske, na europskoj i svjetskoj karti zračne robotike u akademiji i industriji. – poručuju organizatori. 

Registracije su otvorene, a više informacija dostupno je na službenoj stranici.

FOTO: UNSPLASH