LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
dugoročna Erasmus mobilnost

TVZ otvara natječaj za studijski boravak i praksu za ljetni semestar, organizira se i Erasmus info dan

Svi zainteresirani studenti pozvani su na Erasmus info dan koji će se održati na platformi Teams.

Svi zainteresirani studenti pozvani su na Erasmus info dan koji će se održati na platformi Teams.

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) poziva sve studente na prijavu za Erasmus mobilnost koja obuhvaća studijske boravke i stručne prakse za ljetni semestar. Natječaj je otvoren do 6. listopada 2024. godine, a prijave se podnose online putem Erasmus prijavnog obrasca, kojemu se može pristupiti putem ove poveznice. Za prijavu je potreban login s važećom TVZ mail adresom.

Studenti će imati priliku sudjelovati u mobilnosti u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse u visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama unutar Erasmus+ programskih zemalja. Također, u sklopu Erasmus programskog razdoblja 2021-2027, moguće je ostvariti mobilnost i u partnerskim zemljama. Trajanje mobilnosti može biti od 2 do 12 mjeseci, ovisno o razini studija i vrsti mobilnosti. Studijski boravci i stručne prakse mogu se realizirati u sklopu preddiplomskog i diplomskog studija.

Mladi Britanci žele Erasmus+ natrag, novoizabrani premijer Starmer odbacio tu mogućnost



Tijekom razdoblja mobilnosti, studenti zadržavaju status studenta u Republici Hrvatskoj. Financijska potpora uključuje refundaciju troškova puta, vize i osiguranja, uz uvjet da studenti predoče odgovarajuće račune i putne karte. Detalji o mogućnostima i financijskim iznosima dostupni su na službenoj stranici TVZ-a. Studenti koji steknu pravo na stipendiju moraju unutar sedam do osam radnih dana nakon objave rezultata kontaktirati odjelnog ECTS koordinatora za početak popunjavanja Online Learning Agreementa. Također, studenti koji se prijavljuju za stručnu praksu trebaju pripremiti motivacijsko pismo i životopis te pronaći tvrtku koja će ih primiti na praksu.

Sveučilište u Osijeku otvorilo natječaj za studentske ljetne mobilnosti u svrhu prakse i studija


Svi zainteresirani studenti pozvani su na Erasmus info dan koji će se održati na platformi Teams, a točan datum će biti naknadno objavljen. Nakon završetka natječaja, svi prijavljeni studenti bit će pozvani na razgovor s Povjerenstvom na engleskom ili njemačkom jeziku. Rezultati natječaja bit će objavljeni putem e-maila.

Za dodatne informacije i dokumente vezane uz prijavu, studenti se mogu obratiti svojim odjeljnim ECTS koordinatorima. Popis koordinatorskih kontakata i poveznice na potrebne obrasce dostupni su na službenoj stranici TVZ-a.

IZVOR: TEHNIČKO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA