LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

„TVZ Mc2" natjecanje otvara svoju petu sezonu s čak 25 partnera željnih novih stručnjaka

– Jako smo sretni što je stručna zajednica prepoznala studente TVZ-a kao kvalitetne mlade ljude na koje se može ozbiljno računati i da ovom formom edukacije, druženja, mentoriranja i natjecanja nastavljamo stvarati bolju zajednicu. – istaknula je voditeljica otvorenja Valentina Viskov.

– Jako smo sretni što je stručna zajednica prepoznala studente TVZ-a kao kvalitetne mlade ljude na koje se može ozbiljno računati i da ovom formom edukacije, druženja, mentoriranja i natjecanja nastavljamo stvarati bolju zajednicu. – istaknula je voditeljica otvorenja Valentina Viskov.

Pred više od 80 studenata, partnera i gostiju, na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu 25. siječnja otvoreno je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija – TVZ Mobile Challenge Cup. Organizira ga Studentski zbor TVZ-a, a okuplja više od dvije stotine studenata svih smjerova željnih da u slobodno vrijeme usavrše stečena akademska znanja kroz intenzivna druženja s najboljim stručnjacima iz IT industrije.

Voditeljica natjecanja, studentica Valentina Viskov, nakon uvodnih riječi, predstavila je novosti ovogodišnjeg ciklusa koji će sve do sredine svibnja pružati zainteresiranim studentima priliku da u izravnim kontaktima s najboljim stručnjacima IT zajednice usavrše svoja akademska znanja i okušaju se u izradi mobilnih aplikacija. Studenski timovi imaju samo šest tjedana da razviju aplikacije koje će u finalu, 20. svibnja, ocjenjivati žiri sastavljen isključivo od partnera. Temu natjecanja već tradicionalno zadaje predstavnik hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx – partner od samih početaka.

Novosti ove godine predstavljaju druženja nazvana Partnerski stol na kojima će se uz moderiranje studenata TVZ-a raspravljati o zanimljivim temama iz IT industrije. Studentsku edukaciju završava blok naprednih Android i dizajnerskih radionica s puno konkretnih savjeta koje će također voditi partneri.

– Jako smo sretni što je stručna zajednica prepoznala studente TVZ-a kao kvalitetne mlade ljude na koje se može ozbiljno računati i da ovom formom edukacije, druženja, mentoriranja i natjecanja nastavljamo stvarati bolju zajednicu. – istaknula je voditeljica Valentina Viskov i zaželjela studentima i partnerima dobru zabavu i kvalitetan rad tijekom natjecanja.

Studenti i gosti imali su priliku čuti predavanje partnera natjecanja, Rimac Automobila, Od fosila do struje te su iz prve ruke saznali informacije o tehnologiji koja pokreće Concept One i u 2,6 sekundi postiže 100 km/h. Prije šest godina Mate Rimac krenuo je do rekorda sa svojom modificiranom BMW M3-com, a danas njegov Concept One prestiže Bugattija Veyrona koji je bio proglašen autom desetljeća.

– Samo trud, nema odustajanja. Važan je osobni angažman. Bez obzira na usmjerenje i fakultet, studenti se trebaju samostalno organizirati i poslodavci će prepoznati želju za znanjem i volju za radom. – riječi su predavača Gorana Obarčanina kojima je studentima naglasio važnost upornosti i proaktivnosti.

TVZ Mc2 je natjecanje koje se već petu godinu dokazalo kao izvrsna prilika studentima TVZ-a da upotpune svoja znanja i vještine te skupe nova iskustva i poznanstva. Otvorenje natjecanja ujedno je najava za buduće događaje koji kreću već u ponedjeljak. Počevši već od 30. siječnja, svi zainteresirani moći će ponedjeljkom dolaziti na TVZ Mc2 Bauštelu, seriju javnih mobile development meetupa koju ove godine vode Span, Infinum, Five i Degordian.

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: TEHNIČKO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU