LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KARIJERE U FOKUSU

Tržište rada u malom: Na Sveučilištu u Rijeci uskoro Dani karijera i Job fair

Upravo na spomen karijera i budućih poslova na Sveučilištu u Rijeci će se od 17. do 20. listopada 2022. održati Dani karijera pod motom More mogućnosti i događanje Job Fair, a sve aktivnosti bit će smještene na sveučilišnom Kampusu.

Upravo na spomen karijera i budućih poslova na Sveučilištu u Rijeci će se od 17. do 20. listopada 2022. održati Dani karijera pod motom More mogućnosti i događanje Job Fair, a sve aktivnosti bit će smještene na sveučilišnom Kampusu.

Traženje posla je uvijek izazov, a mladi, iako na studijama, često ne znaju gdje se točno vide u budućnosti. Upravo na spomen karijera i budućih poslova na Sveučilištu u Rijeci će se od 17. do 20. listopada 2022. održati Dani karijera pod motom More mogućnosti i događanje Job Fair, a sve aktivnosti bit će smještene na sveučilišnom Kampusu.

Želimo svojim studentima olakšati ulazak u poslovni svijet, odnosno stupanje na tržište rada. Ove smo godine osvojili 2. mjesto u kategoriji angažiranih sveučilišta na Triple E Awards svjetskom priznanje sveučilištima koja ulažu napore u promicanju poduzetništva i društvenog angažmana u visokom obrazovanju. Želimo jedno takvo priznanje nastaviti opravdavati pa stoga kroz 4 dana radionica, predavanja i Sajma poslova želimo poduzeća približiti studentima, a studentima poslovni svijet, rekla je na konferenciji za medije uoči Dana karijera rektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić.

Sveučilište u potpunosti financira ovo događanje pa je sudjelovanje besplatno za sve – od studenata do poslodavaca.

Kako objašnjava, predstavnik UNIRI Alumni mreže Zrinko Baričević, po završetku studije i prije pronalaska zaposlenja završni studenti često se nađu u svojevrsnom limbu te bi im informacija koje dobiju na Danu karijera mogle biti od velikog značaja.

Kroz 4 dana bit će održan niz interaktivnih predavanja i radionica, za studente i alumne, namijenjenih razvoju mekih i transverzalnih (prenosivih) vještina, koje im mogu pomoći u pronalasku željenog zaposlenja po završetku studija.

Četvrtak, 20. listopada rezerviran je za središnje događanje – UNIRI Job Fair na kojem će se predstaviti čak 40 izlagača, pretežno iz privatnog, ali također i iz javnog i civilnog sektora. Sajam će biti održan u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2).

Studenti će moći dobiti informacije o tržištu rada, ali i saznati koje mogućnosti im nudi Sveučilište, kako bi unaprijedili svoje buduće karijere i bili konkurentniji. Primjerice, putem YUFE programa, Erasmusa, nastavka obrazovanja na višim razinama studija, cjeloživotnog učenja…) Poduzeća će imati svoje štandove, a neki od njih predstavit će se i kratkim promotivnim , tzv. pitch prezentacijama.

Nakon službenog dijela Job Faira, nastavit će se druženje i networking u Akvariju Studentskog centra, od 20 h nadalje. Također, bit će organizirana i nagradna igra za sve sudionike.

Imamo osjećaj da nam je ‘pao kamen sa srca ‘ kada konačno upišemo željeni studij, no pravi problemi tek tada počinju, a često se ne rješavaju niti s diplomom u rukama, nego tek pronalaskom željenog zaposlenja. Studenti često nisu upoznati s mogućnostima i izazovima koji ih očekuju na tržištu rada, pogotovo danas kada su profesije sve više isprepletene, a dok se neka stara zanimanja i radna mjesta gase, velikom se brzinom pojavljuju nova. Radujemo se ovoj prigodi koja će nas približiti potencijalnim poslodavcima, zaključila je predstavnica Studentskog zbora Sveučilišta Lana Par.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA