LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AEGEE

Treće izdanje projekta Europe on Track

Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica.

Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica.

Europe on Track, projekt AEGEE - Europskog studentskog foruma, koji je 2013. osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade (European Charlemagne Youth Prize) koju dodjeljuje Parlament EU, spreman je za svoje treće izdanje, a jedna od postaja je i Zagreb. Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica. Troje od njih će nas posjetiti u Zagrebu 29. travnja i saznati što mi mislimo o Europi bez granica.

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) jedna je od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente sa svih fakulteta. Osnovana je u Parizu 1985., a danas broji oko 13 tisuća članova u više od 200 sveučilišnih gradova u 40 zemalja diljem Europe. Vizija Udruge je demokratska i raznovrsna, socijalno, ekonomski i politički integrirana Europa bez granica, koja cijeni sudjelovanje mladih u svojem razvoju i ustrojstvu. AEGEE ohrabruje mlade na aktivno uključivanje u društvo te im omogućava prostor za komunikaciju i učenje.

Radionica i diskusije će se održati  29. travnja od 17 sati u Pogonu, Ulica Kneza Mislava 11.