LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Sveučilišta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Traže se studenti koji će sudjelovati u 200-tinjak aktivnosti povezanih s predsjedanjem Vijeća EU-a

Na Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES mogu se prijaviti studenti završnih godina. Očekuju ih različite aktivnosti povezane s predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije, a rok je za prijavu 21. ožujka.

Na Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES mogu se prijaviti studenti završnih godina. Očekuju ih različite aktivnosti povezane s predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije, a rok je za prijavu 21. ožujka.

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske raspisuju Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES. Prijaviti se mogu studenti završnih godina preddiplomskog, diplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija.

Riječ je o natječaju kojim se studenti kandidiraju za sudjelovanje u više od 200 različitih aktivnosti povezanih s predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine Aktivnosti podrazumijevaju događaje kao što su neslužbeni summit europskih čelnika, neformalni susreti ministara, radni sastanci stručnjaka i razne konferencije.

Svrha je predsjedanja ukazivanje na hrvatski doprinos razvoju i djelovanju Europske unije približavanjem kulture, umjetnosti, povijesti, znanosti, ljudi, prirodnih ljepota i ostalih dijelova hrvatskog nacionalnog identiteta. Također, studenti će tijekom predsjedanja imati priliku detaljnije se upoznati s Europskom unijom te njezinim institucijama, aktivnostima i prilikama koje nudi.

Poslovi časnika za vezu sastoje se od sljedećih aktivnosti:

  • pratnje i pomoći vođi delegacije te članovima inozemnih izaslanstava od njihova dolaska do odlaska
  • pomaganja delegaciji u područjima vezanim uz organizacijska pitanja za vrijeme trajanje ministarskih sastanaka
  • koordinacije s event menadžerima, voditeljem voznoga parka i osiguranjem
  • rada na informacijskim i ostalim točkama u prostorima održavanja sastanaka, zračnoj luci i hotelima.

Uvjeti su koje kandidat mora zadovoljiti, uz status studenta završne godine, sljedeći:

  • državljanstvo RH
  • nekažnjavanost
  • poznavanje engleskog jezika najmanje na razini B2 prema europskom referentnom okviru
  • poželjno poznavanje još najmanje jednog službenog jezika Europske unije
  • dobro opće obrazovanje
  • poznavanje politika i institucija Europske unije.

Dodatne su prednosti iskustvo rada na skupovima i konferencijama te različite osobine poput sposobnosti podnošenja većih opterećenja poslom, fleksibilnosti, spremnosti na angažman, odgovornosti, samostalnosti, točnosti, sklonosti timskom radu i komunikativnosti. Rok je za prijavu 21. ožujka, a ona se, uz potrebnu dokumentaciju, šalje poštom Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, 10 000 Zagreb) uz napomenu Za HR PRES ili na e-mail adresu: zbrasic@unizg.hr.

FOTO: PIXABAY