LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2020./2021.

Traže se idealni kandidati za četiri godišnje sveučilišne nagrade

Do 25. lipnja 2021. zaprimaju se predloženici za dodjelu jedne od sljedećih nagrada: Andrija Mohorovičić, Fran Bošnjaković, Andrija Štampar i Ars summa Universitatis.

Do 25. lipnja 2021. zaprimaju se predloženici za dodjelu jedne od sljedećih nagrada: Andrija Mohorovičić, Fran Bošnjaković, Andrija Štampar i Ars summa Universitatis.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu četiriju godišnjih nagrada: Andrija Mohorovičić, Fran BošnjakovićAndrija ŠtamparArs summa Universitatis za akademsku godinu 2020./2021.

Natječaj za dodjelu Nagrade Andrija Mohorovičić

Ova nagrada dodjeljuje se istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Prema natječaju, nagradu u jednoj godini ne može dobiti više od dvoje predloženika.

Natječaj za dodjelu Nagrade Fran Bošnjaković

Kako stoji u tekstu natječaja, nagrada se dodjeljuje istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti. 

Svake se godine u ovoj kategoriji mogu dodijeliti najviše dvije nagrade.

Natječaj za dodjelu Nagrade Andrija Štampar

Stručnjaci koji su se posebno istaknuli u postizanju znanstvenih rezultata, promicanju znanstvene discipline i struke, prijenosu znanja te odgoju mladih stručnjaka u području biomedicinskih znanosti, idealni su kandidati za ovu nagradu.

U ovoj kategoriji dodjeljuje se najviše 5 nagrada: 2 nagrade predloženicima Medicinskog fakulteta te po jedna predloženicima Veterinarskog, Stomatološkog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Natječaj za dodjelu Nagrade Ars summa Universitatis

Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima u umjetničko-nastavnim zvanjima za umjetničko-nastavne rezultate u promicanju umjetničkih disciplina i struke, nacionalne kulture i umjetnosti te prijenos znanja, posebice u odgoju mladih umjetnika i stručnjaka u umjetničkom području Sveučilišta u Zagrebu. 

U okviru ovog natječaja dodjeljuju se najviše 4 nagrade: jedna u području Kazališne umjetnosti, Filmske umjetnosti, Fotografske umjetnosti ili Plesne umjetnosti i umjetnosti pokreta, jedna u području Glazbene umjetnosti, jedna u području Likovne umjetnosti i jedna u području Arhitekture (umjetnički dio) ili Dizajna.

Predloženici iz svih kategorija upućuju se Senatu Sveučilišta najkasnije do 25. lipnja 2021. godine. Nagrada se sastoji od diplome i medalje na kojoj se nalaze znanstvenik ili grb Sveučilišta. Više informacija o tome dostupno je na poveznici.
FOTO: PIXABAY