LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plovilo „Vilson” osvojilo drugo mjesto

Tim riječkih studenata nagrađen za inovativno električno plovilo na međunarodnom natjecanju gostovao kod predsjednika

Adria Energy Boat tim čine studenti Pomorskog i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, njih ukupno četrnaest, koji u suradnji s Udrugom primijenjenih tehničkih znanosti spajaju teorijsko znanje s praktičnim vještinama.

Adria Energy Boat tim čine studenti Pomorskog i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, njih ukupno četrnaest, koji u suradnji s Udrugom primijenjenih tehničkih znanosti spajaju teorijsko znanje s praktičnim vještinama.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, ugostio je članove tima Adria Energy Boat sa Sveučilišta u Rijeci, koji su nedavno postigli značajan međunarodni uspjeh na natjecanju Monaco Energy Boat Challenge, osvojivši drugo mjesto među 17 timova iz cijelog svijeta. Njihovo inovativno plovilo Vilson impresioniralo je žiri i konkurenciju svojim električnim pogonom, čime su postavili temelje za budućnost održivih rješenja u pomorstvu.

Adria Energy Boat tim čine studenti Pomorskog i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, njih ukupno četrnaest, koji u suradnji s Udrugom primijenjenih tehničkih znanosti spajaju teorijsko znanje s praktičnim vještinama. Njihov zajednički cilj je razvijanje ekološki prihvatljivih brodova na električni pogon, što bi moglo igrati ključnu ulogu u modernizaciji pomorske industrije.

Milanović usporedio Agronomiju sa svojim iskustvom studiranja prava, istaknuto da se tamo uče konkretne vještine



Tijekom sastanka, članovi tima iznijeli su predsjedniku Milanoviću svoja postignuća, kao i planove za buduće projekte. Također, razgovarali su o mogućnostima komercijalizacije električnih plovila, što bi moglo otvoriti nova vrata za hrvatsku brodogradnju i pomorstvo.

Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


Vodstvo fakulteta i predstavnici Udruge primijenjenih tehničkih znanosti istaknuli su važnost integracije novih tehnologija u hrvatsku brodogradnju, naglasivši kako su znanja i vještine ovih studenata vrlo tražena na tržištu. Očekuje se da će ovaj projekt potaknuti daljnji razvoj održivih tehnologija u pomorstvu te otvoriti nove prilike za hrvatsku industriju u sektoru ekološki prihvatljivih plovila.

Predsjedniku su se predstavili članovi tima: Martin Nikolla, Martin Mozetič, Nora Mišković, Tino Načinović, Petar Palić, Karlo Džafić, Vinko Grubišić, Krešimir Nikolić, Ivana Tus, Mario Sternak i Marko Kozlov. Sastanku su prisustvovali i prodekan Pomorskog fakulteta Srđan Žuškin te dekan Tehničkog fakulteta Lado Kranjčević.

IZVOR: TEHNIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI
FOTO: TEHNIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI, INSTAGRAM