LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi u fizičkom obliku

Tijekom upisa na FPZG-u stvarale su se gužve, neki nisu nosili maske

Dok uprave fakulteta dogovaraju kako će izgledati nova akademska godina, na FPZG-u upisi se odvijaju fizički.

Dok uprave fakulteta dogovaraju kako će izgledati nova akademska godina, na FPZG-u upisi se odvijaju fizički.

Upisi na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti izgledali su kao pravo leglo koronavirusa Kako doznaje portal Index.hr, u prijepodnevnim satima, studenti su, a i poneki roditelji, stajali u velikoj skupini na ulazu u zgradu fakulteta. Osim što se studenti nisu pridržavali mjere opreza za održavanje fizičke distance, neki od njih nisu nosili ni zaštitnu masku.
Vezano: 
Upisi na Fakultetu političkih znanosti traju od kolovoza, a provode se u fizičkom obliku. Ipak, od studenata koji su svoje upise riješili prošlih tjedana doznajemo kakva je situacija bila tada.

– Upisala sam prvu godinu i na našim upisima sve se odvijalo u okvirima epidemioloških mjera. Nas 120 upisanih bilo je podijeljeno na dva dana, dakle 60 studenata jedan i 60 studenata drugi dan. Nas 60 bilo je podijeljeno u 6 termina, tako da nas je po 10-ak bilo u jednoj predavaonici i svi smo morali nositi zaštitne maske, rekla nam je Petra, studentica prve godine novinarstva.

Jedna nam je studentica objasnila kako su upisi izgledali u četvrtak, 3. rujna: 

– U početku smo bili nagurani u hodniku na Fakultetu, a kasnije su nam iz referade rekli da odemo ispred ulaza u zgradu i pričekamo svoj red. Na sreću, nije bilo previše ljudi. Zatim smo po troje ulazili u zgradu i svi su imali maske.  

Napomenimo kako su studenti mnogih fakulteta i dalje u neizvjesnosti oko načina održavanja nastave u novoj akademskoj godini. 
FOTO: UNSPLASH