LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRESTIŽNA NAGRADA

The ISABS Future Scientist Award: nagrađivanje najboljih radova srednjoškolaca u nekoliko područja!

Učenici srednjih škola mogu se prijaviti na prestižno natjecanje i osvojiti novčanu nagradu, prikladnu diplomu i drugo.

Učenici srednjih škola mogu se prijaviti na prestižno natjecanje i osvojiti novčanu nagradu, prikladnu diplomu i drugo.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) poziva srednjoškolce koji briljiraju u području biologije čovjeka, kemije i genetike imaju priliku prijaviti radove na „The ISABS Future Scientist Award“ – prestižnu nagradu za učenike srednjih škola.

Učenici srednjih škola mogu prijaviti svoje najbolje radove (eseje) iz područja biologije čovjeka, kemije i genetike do 1, svibnja 2024. godine putem poveznice
 

VEZANO: Učenici ove škole na državnoj maturi ostvarili bolje ocjene od zaključnih!



„The ISABS Future Scientist Award“ jedna je od najprestižnijih nagrada za srednjoškolce, a niz ranijih dobitnika upisuje se na najprestižnija svjetska sveučilišta među kojima su Yale University, Columbia University i Penn State University, kazao je predsjednik ISABS-a Dragan Primorac prema Hini.

Sat biologije, FOTO: Canva
 
Primorcu se zahvalio i Radovan Fuchs, trenutni ministar znanosti i obrazovanja koji kaže da se dosadašnji dobitnici nalaze na samom vrhu po uspjehu na svojim fakultetima.
 

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade 


Također, nagrađene učenike očekuje novčana nagrada, prikladnu diplomu te besplatna kotizaciju za sudjelovanje na svim sekcijama konferencije.

Nagrade će se uručiti za vrijeme održavanja "13th ISABS Conference on Applied Genetics and Mayo Clinic Lectures in Translational Medicine" u Splitu 18. lipnja, a na svečanoj dodjeli sudjelovat će dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 2004. Aaron Ciechanover, dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju i medicinu 1993. sir Richard John Roberts, Nobelove nagrada za fiziologiju i medicinu 2023. Svante Pääbo i  Nobelove nagrada za fiziologiju i medicinu 2019. Gregg Semenza. 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA