LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
WES RADIONICA

Teorija i praksa u jednom: Na FER-u se sprema radionica o ugradbenim računalnim sustavima

Cilj je radionice je studente pobliže upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost slušanja predavanja vrhunskih stručnjaka iz brojnih partnerskih firmi iz IT industrije.

Cilj je radionice je studente pobliže upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost slušanja predavanja vrhunskih stručnjaka iz brojnih partnerskih firmi iz IT industrije.

U prostorijama FER-a priprema se nova edukativna radionica koju organizira studentska udruga EESTEC LC. Riječ je o radionici naziva Workshop on embedded systems (WES) o ugradbenim računalnim sustavima, a namijenjena je svim studentima Sveučilišta u Zagrebu koji o ovoj temi od članova ove udruge imaju priliku slušati već sedmi put.

Radionica će se ove godine održati od 5. do 12. studenog, a cilj je radionice je studente pobliže upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost slušanja predavanja vrhunskih stručnjaka iz brojnih partnerskih firmi iz IT industrije. To studentima pruža mogućnost da iz prve ruke vide kako stvari funkcioniraju u realnom svijetu - s kojim se izazovima mogu susresti na budućem radnom mjestu i kako ih u konačnici i riješiti.

Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom dijelu profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i inženjeri iz partnerskih tvrtki održat će predavanja tematskog sadržaja prilagođenog za rješavanje projektnog zadatka. Također, pružit će sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji.

Pružanje podrške studentima u njihovim karijerama i idejama odlika je ove udruge, stoga će svoje znanje i iskustvo podijeliti i stariji student FER-a Josip Žinić koji ima mnogo iskustva u ovom području. 

Po završetku, kao drugi dio radionice, održat će se i 24-satni Hackathon nakon kojeg će najbolji studenti dobiti i vrijedne nagrade, a ako ti se cijela ideja radionice čini zanimljivom, možete se prijaviti ovdje. Pritom je dobro imati na umu da je maksimalni broj sudionika na ovoj radionici trideset, ali i da se shodno najavljenom praktičnom dijelu na ovu radionicu, osim individualno, možete prijaviti i u timu do maksimalno troje ljudi.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA