LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni računski centar

Tečaj sustava e-portfolio dostupan na internetu

E-portfolio jedan je od sustava Sveučilišnog računskog centra namijenjen za pomoć u studiranju. Da bi se educirali o izradi i korištenju sustava, studenti i nastavnici mogu pristupiti „online“ tečaju.

E-portfolio jedan je od sustava Sveučilišnog računskog centra namijenjen za pomoć u studiranju. Da bi se educirali o izradi i korištenju sustava, studenti i nastavnici mogu pristupiti „online“ tečaju.

Danas su dio studiranja sustavi za e-učenje koji pomažu studentima unaprijediti svoje znanje i olakšati si učenje te razmjenjivati materijale s nastavnikom ili međusobno. Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, poznatiji pod skraćenim nazivom Srce, kreirao je niz sustava vezanih uz studiranje. Jedan od takvih sustava je e-portfolio, koji nudi razne korisne mogućnosti.

U sustav se moguće prijaviti pomoću elektroničkog identiteta AAI@EduHr. Studenti mogu koristiti e-portfolio kako bi si organizirali obaveze, napravili planove, prikupljali potrebne dokumente za studij i međusobno izmijenili svoja iskustva i razmišljanja preko blogova. Također je moguće napraviti svoj životopis u svrhu traženja zaposlenja u budućnosti.

Stoga je Sveučilišni računski centar pokrenuo radionicu za izradu i korištenje sustava e-portfolio koja se održavala u prostoru Centra. Međutim radionica je pretvorena u online tečaj pod nazivom Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi? s ciljem da se studenti svih sveučilišta u Hrvatskoj mogu educirati o korištenju sustava.

Tečaj se odvija na način da se korisnik najprije upozna s osnovama sustava što traje četiri školska sata. Nakon osnovnog tečaja, za koji se dobiva potvrda o završetku, slijede tri napredna po izboru: tečaj za izradu životopisa, tečaj za potrebe poslijediplomskog studija i tečaj za nastavnike gdje će korisnici naučiti koristiti e-portfolio za potrebe nastave. Posljednji napredni tečaj traje dva školska sata, a ostala dva svaki po jedan školski sat. Po završetku svakog od njih korisnik dobiva potvrdu o završenoj edukaciji.

Prijave na tečaj i pristup tečaju moguć je u bilo koje vrijeme na stranici za online tečaj. 

FOTO: PIXABAY