LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

SZZG traži da se iznos kojim MZO subvencionira smještaj poveća na 500 kuna

U dopisu Ministarstvu znanosti i obrazovanja ističe se kako se nadaju da će MZO izići studentima u susret s obzirom na neizvjesno vrijeme u kojemu se nalaze.

U dopisu Ministarstvu znanosti i obrazovanja ističe se kako se nadaju da će MZO izići studentima u susret s obzirom na neizvjesno vrijeme u kojemu se nalaze.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojemu navode da su zabrinuti zbog 537 studenata koji bi mogli ostati bez svojega mjesta u studentskom dobu zbog toga što su građani koji su ostali bez svojih domova još uvijek u Studentskom naselju Cvjetno naselje.
Vezano:
S obzirom da se smještaj subvencionira s 200 kuna prema Odluci MZO-a s početka srpnja, prijedlog SZZG-a gasi da se taj iznos poveća na 500 kuna za 537 studenata koji se nađu ispod crte kada izađu privremeni rezultati Natječaja za smještaj Studentskog centra u Zagrebu, a sve zbog vrtoglavih iznosa privatnog smještaja u Zagrebu.

 U svojem su dopisu naveli sljedeće:
– Ukoliko bi se dale subvencije studentima od 500 kuna mjesečno, 9 mjeseci od početka akademske godine '20/21, njima 537 ispod crte na Natječaju SCZG za smještaj, to bi rezultiralo s povećanim izdacima MZO-a s donedavnih 0,00006% na nama jako potrebnih 0,0001% udjela u proračun Vašeg ministarstva.
Naveli su kako se nadaju da će nova uprava Ministarstva imati više empatije za studente te da se nadaju da će prijedlog uroditi plodom. Podsjećamo, građani su nedavno izjavili da neće izaći iz doma dok im ne pruži adekvatan smještaj, a savjetnik u SC-u Mario Župan rekao je kako ne zna koji je plan Vlade RH oko zbrinjavanja istih.
FOTO: STUDENTSKI.HR