LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport Fest

Svjetski Dan sporta obilježen na Kampusu Rijeka, predstavljen je i pole dance

Aktivnosti su se održavale diljem kampusa, uključujući i igralište u Žilavom parku, čime je Kampus zaživio u pravom sportskom duhu.

Aktivnosti su se održavale diljem kampusa, uključujući i igralište u Žilavom parku, čime je Kampus zaživio u pravom sportskom duhu.

Svjetski dan sporta obilježen je 29. svibnja 2024, godine na Kampusu Rijeka, gdje je rekreacija studenata zavladala zahvaljujući organizaciji Studentskog centra Rijeka (SCRI) i Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata. Projekt, na čijem čelu je ove godine bio profesor i kondicijski trener Sergio de Privitello, privukao je veliki broj sudionika i sponzora, prenosi Svjetionik.

Sport Fest okupio je preko 100 studenata, a najveći interes bio je za odbojku. Aktivnosti su se održavale diljem kampusa, uključujući i igralište u Žilavom parku, čime je Kampus zaživio u pravom sportskom duhu.

FOTO: Sportske aktivnosti na igralištu u Žilavom parku, Sport Fest

Jedan studentima poznati uređaj koji često koriste u domu upravo je oslikan na Kampusu u Rijeci



Mnogobrojni sponzori podržali su događaj te su osigurali darove dobrodošlice za sve prijavljene studente, kao i bogate nagrade za najbolje timove. Uz podršku riječkih sportskih klubova kao što su KK Kvarner, KK FSV, i VK Jadran, sudionici su imali priliku isprobati različite sportske aktivnosti, uključujući i streličarstvo sa Streličarskim klubom Rijeka. Sport Fest je privukao mnoge udruge i organizacije, uključujući Udrugu Delta, CTK, Društvo za zaštitu životinja, te Udrugu studenata Biotech s Medicinskog fakulteta – FOSS, koji su studentima mjerili šećer u krvi i krvni tlak. Humanitarci iz Rotaract Rijeka Novi val skupljali su novac za terapijsko liječenje Ivana Federbera. Sudionici su također mogli kupiti karte za izlet Kamelije boat, dok je za glazbeni ugođaj bio zadužen DJ Mendo.
 

„Ovim događajem Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata polako je projektno zaokružila ovu akademsku godinu: stoga još jednom hvala svima koji su se prijavili na ovaj projekt te ga podržali. Pratite i dalje naše aktivnosti. Sport je važan, sportirajmo se zajedno!”  stoji na portalu Studentskog centra Rijeka. 


Na riječkom Kampusu predstavljen projekt koji se temelji na umjetnoj inteligenciji i računarstvu visokih performansi


U sklopu Dana sporta na Kampusu predstavljen je i pole dance, a neki od prisutnih odlučili su i sami isprobati tu atraktivnu disciplinu.
 
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR RIJEKA
FOTO: STUDENTSKI CENTAR RIJEKA