LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje i osposobljavanje mladih

Sveučilištu u Zagrebu dodijeljeno 5,9 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru EU-ova programa Erasmus+

Bespovratna sredstva namijenjena su za mobilnost u nekoliko područja, koja uključuju i studente i osoblje.

Bespovratna sredstva namijenjena su za mobilnost u nekoliko područja, koja uključuju i studente i osoblje.

Nacionalna Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) donijela je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava Sveučilištu u Zagrebu u najvišem iznosu od 5 942 271 eura u okviru programa Erasmus+, s fokusom na mobilnost u svrhu učenja za pojedince, stoji na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Prihvatljivi troškovi aktivnosti su:

1. međunarodna mobilnost studenata u svrhu studija u obliku dugoročne i kratkoročne mobilnosti, 3 465 734 eura za mobilnost 1023 studenta;

2. mobilnost osoblja u svrhu podučavanja (242 200 eura za mobilnost 274 člana osoblja) na temelju bilateralnih Erasmus+ sporazuma između Sveučilišta u Zagrebu i akademskih institucija unutar Europske unije te nekoliko pridruženih država izvan EU-a;

3. međunarodna mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, 1 426 992 eura za mobilnost 390 studenata;

4. mobilnost osoblja u svrhu usavršavanja (230 125 eura za mobilnost 227 članova osoblja) na akademskim institucijama i u bilo kojoj javnoj ili privatnoj organizaciji unutar Europske unije te nekoliko pridruženih država izvan EU-a.

Sveučilište je u sklopu istog natječaja zaprimilo potporu u iznosu od 120 000 eura za organizaciju 15 Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programmes – BIPs) s ukupno i više od 300 sudionika (15 BIP-ova po 20 sudionika).

BIP-ovi su kratki kombinirani intenzivni programi u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja, uključujući suradnju putem interneta za studente i osoblje, a mogu uključivati učenje usmjereno na konkretna pitanja, u kojem transnacionalni i transdisciplinarni timovi zajedno rade na njihovu rješavanju, objasnili su sa Sveučilišta.

Erasmus+ je europskounijski program kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i šport u Europi, a njegov proračun za razdoblje 2021.–2027. iznosi oko 26,2 milijarde eura. 

Više detalja pronađite na poveznici.
 
FOTO: PIXABAY