LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan Sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu uskoro organizira veliku desetodnevnu proslavu s brojnim događajima

Proslava će se odvijati na zagrebačkoj Kajzerici u prostorima Rektorata, gdje su organizirani brojni svečani i edukativni događaji.

Proslava će se odvijati na zagrebačkoj Kajzerici u prostorima Rektorata, gdje su organizirani brojni svečani i edukativni događaji.

Povodom obilježavanja 150. obljetnice modernoga Sveučilišta u Zagrebu, najavljen je Tjedan Sveučilišta, koji će se održati od 4. do 13. studenoga 2024. godine. Proslava, koja će trajati deset dana, odvijat će se na zagrebačkoj Kajzerici u prostorima Rektorata, gdje su organizirani brojni svečani i edukativni događaji.

Tjedan Sveučilišta započet će 4. studenoga tradicionalnim polaganjem vijenca na grob Matije Mesića, prvog rektora Sveučilišta, na groblju Mirogoju. Istoga dana u Rektoratu će se održati dodjela priznanja redovitim profesorima u trajnom izboru i spomen-medalja umirovljenim profesorima. Program će biti nastavljen 5. studenoga predstavljanjem inicijative CDIO (Conceiving ‒ Designing ‒ Implementing ‒ Operating), koja ima za cilj unapređenje inženjerskog obrazovanja.

Kako ojačati istraživačke kapacitete i potaknuti inovacije doznajemo na zanimljivoj raspravi ovog mjeseca



Središnji događaj ovogodišnjeg Tjedna bit će Svečana sjednica Senata Sveučilišta, zakazana za 6. studenoga, na kojoj će uzvanici i rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić dodijeliti nagrade i priznanja studentima i profesorima za njihov doprinos znanstvenim istraživanjima i promicanju obrazovanja. Osim toga, rektor će dodijeliti počasni naslov professor emeritus umirovljenim profesorima.

Tražiš praksu ili posao? Iskoristi priliku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima na Danu karijera PMF-a


Četvrtak, 7. studenoga, posvećen je studentima, koji će predstaviti nagrađene radove i sudjelovati u simulacijama razgovora za zapošljavanje, dok će u petak, 8. studenoga, fokus biti na znanstvenim i strateškim smjernicama Sveučilišta. Istoga dana održat će se i svečani gala koncert Simfonijskog orkestra HRT-a, nazvan Sveučilišni gala koncert.

Središnji vikend donosi obilježavanje 150. obljetnice modernog Sveučilišta i održavanje međunarodne znanstvene konferencije Kanonsko i crkveno pravo na javnom sveučilištu. Na programu su i umjetnička izložba te humanitarna panel-rasprava nazvana Sveučilište velikoga srca.

FSB traži volontere za rad na organizaciji i provedbi projekata u tekućoj akademskoj godini



Završetak Tjedna Sveučilišta, 13. studenoga, bit će obilježen raspravama o cjeloživotnom obrazovanju i sportskim postignućima studenata Sveučilišta. Nakon ovog svečanog tjedna, 14. studenoga, slijedi Smotra Sveučilišta u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu, koja će trajati do 16. studenoga.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA