LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za međunarodnu razmjenu studenata

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj ERASMUS+ za 2015./16.

Zagrebačko Sveučilište raspisalo je ERASMUS+ natječaj  za mobilnost studenata (studijski boravak) u akademskoj godini 2015./16. Rok za prijavu je 5. ožujka 2015.

Zagrebačko Sveučilište raspisalo je ERASMUS+ natječaj  za mobilnost studenata (studijski boravak) u akademskoj godini 2015./16. Rok za prijavu je 5. ožujka 2015.

Zagrebačko Sveučilište raspisalo je ERASMUS+ natječaj  za mobilnost studenata (studijski boravak) u akademskoj godini 2015./16.

Preko programa ERASMUS+ studenti mogu birati među nekoliko desetaka inozemnih sveučilišta za studijski boravak ili studijski boravak i stručnu praksu, ako se održavaju na istom sveučilištu i uz prethodno odobrenje inozemne partnerske ustanove, čiji se popis može pronaći u ERASMUS+ vodiču.

U tom slučaju prijava uključuje jedan semestar ili trimestar boravka i jedan semestar ili trimestar stručne prakse, jer se studijski boravak i stručna praksa ne mogu obavljati istovremeno.  Razmjena može trajati od 3 do 12 mjeseci, a može se ostvariti u razdoblju od 1. lipnja 2015. do 30. rujna 2016.

Student koji se prijavljuje za studijski boravak preko programa ERASMUS+ ispunjava i šalje samo jednu online prijavu.  U prijavi je moguće odabrati tri različita izbora inozemnih sveučilišta, a matični fakultet ili akademija rangirat će studenta na samo jedan od odabranih izbora (iznimka je Muzička akademija).

Dođe li do višestrukih online prijava, sve se prijave automatski odbijaju. Prije prijave potrebno je kontaktirati ERASMUS koordinatora na matičnoj sastavnici i proučiti studijske programe te se savjetovati o kolegijima koje bi mogli slušati i polagati u inozemstvu.

Iznos financijske potpore za troškove studiranja određuje se ovisno o zemlji u koju student odlazi. Za studente koji odlaze u Bugarsku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Maltu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku ili Makedoniju, mjesečni iznos potpore iznosi 360 eura. Za one koji se odluče ići u Belgiju, Češku, Njemačku, Španjolsku, Grčku, Cipar, Luksemburg, Nizozemsku, Portugal, Island, Sloveniju ili Tursku, mjesečna stipendija iznosit će 410 eura, a mjesečnu potporu od 460 eura dobit će studenti koji na razmjenu odu u Dansku, Irsku, Francusku, Italiju, Austriju, Finsku, Švedsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Lihtenštajn ili Norvešku.

Na program razmjene ERASMUS+ mogu se prijaviti svi redovni studenti preddiplomskog, diplomskog, integriranog preddiplomskog i diplomskog ili poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu. Također, na natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti, ali uz uvjet da za vrijeme trajanja studijskog boravka budu redovni studenti na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi. Na razmjenu ne mogu otići studenti na prvoj godini preddiplomskog studija, a mobilnost se ne može ostvariti niti u zimskom semestru prve godine diplomskog studija.

Rok za online prijavu i predaju dokumentacije je 5. ožujka 2015., 12:00h. Više informacija dostupno je na stranicama Sveučilišta.  

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR