LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

Sveučilište u Zagrebu ove godine planira upisati 14 097 studenata; 90 je upisnih mjesta manje u odnosu na lani

U okviru ukupne upisne kvote predviđeno je 14 097 slobodnih mjesta, od čega 11 571 mjesta za redovite studente, 2088 za izvanredne te 438 za strance. U okviru posebne kvote osigurana su 193 mjesta.

U okviru ukupne upisne kvote predviđeno je 14 097 slobodnih mjesta, od čega 11 571 mjesta za redovite studente, 2088 za izvanredne te 438 za strance. U okviru posebne kvote osigurana su 193 mjesta.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojim mrežnim stranicama Natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih te stručnih preddiplomskih studija u akademsku godinu 2021/2022.

– Na temelju Natječaja, u okviru ukupne upisne kvote na Sveučilištu u Zagrebu predviđeno je 14 097 slobodnih mjesta, od čega 11 571 mjesta za redovite studente, 2088 mjesta za izvanredne studente te 438 mjesta za studente strance (strani državljani izvan EU). Također, u okviru posebne kvote koja je namijenjena pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama, Hrvatima iseljenicima u prekomorskim i europskim državama te njihovim potomcima, Sveučilište u Zagrebu osiguralo je ukupno 193 upisna mjesta. Taj se dio upisne kvote temelji na Sporazumu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu koji je potpisan 1. ožujka 2017. – navode njegovu predstavnici.

U odnosu na prethodnu akademsku godinu, napominju, ukupna upisna kvota umanjena je za 90 upisnih mjesta, pri čemu je u dijelu za redovite studente manja za 65 mjesta.

Prijave za upis i razredbeni postupak primaju se za srpanjski razredbeni rok do 21. srpnja 2021. u 13:59, osim za studijske programe za koje se provode dodatne provjere. Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na pojedine studijske programe provodit će fakulteti i umjetničke akademije  od 7. lipnja do 8. srpnja 2021, a kandidati se za njih moraju prijaviti do 6. lipnja.
 
Upisi će se provoditi na visokim učilištima od 22. srpnja 2021. Detaljne obavijesti bit će objavljene na oglasnim pločama i internetskim stranicama fakulteta i akademija.

– Kandidati studijske programe prijavljuju preko Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) pri Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na adresi www.postani-student.hr. Prijave za rujanski rok primat će se samo za one studijske programe na kojima će ostati slobodnih mjesta nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku. – podsjećaju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst natječaja i dodatne informacije dostupni su na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR