LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna suradnja

Sveučilište u Zagrebu organizira tjedan dobrodošlice za strane studente

Bit će organizirane različite aktivnosti, turistički obilazak grada, predavanja o hrvatskoj kulturi...

Bit će organizirane različite aktivnosti, turistički obilazak grada, predavanja o hrvatskoj kulturi...

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizira Tjedan dobrodošlice, odnosno Welcome Week za studente iz stranih država koji dolaze na razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2021/2022.

Djelatnici Ureda predstavit će Sveučilište u Zagrebu te im predstaviti mogućnosti studiranja na engleskom i učenja hrvatskog jezika. Studenti iz organizacije Erasmus Student Network Zagreb (ESN) upoznat će strane studente sa studiranjem i životom u Zagrebu prezentacijom. Također, upoznat će ih s aktivnostima koje će za njih biti organizirane tijekom njihova boravka u Zagrebu.

Stranim studentima bit će podijeljeni darovi dobrodošlice, kao i ulaznice za Muzej suvremene umjetnosti i Etnografski muzej. Uz njih, bit će pripremljene različite aktivnosti: turistički obilazak povijesne jezgre Zagreba, akademska predavanja o hrvatskoj kulturi, obrazovnom sustavu i religijskoj baštini, kao i koncert orgulja u crkvi sv. Blaža.

Aktivnosti će se odvijati uz poštivanje epidemioloških mjera (npr. više termina i manje grupe za turističke obilaske), a program je financiran iz sredstava programa Erasmus+ mobilnosti.
FOTO: UNSPLASH