LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Must-watch

Sveučilište u Zagrebu ima novi projekt – TV emisiju

Emisija se sastoji od priloga koji prate događanja na hrvatskim sveučilištima uz gostovanje rektora, prorektora, akademika, profesora, znanstvenika i stručnjaka.

Emisija se sastoji od priloga koji prate događanja na hrvatskim sveučilištima uz gostovanje rektora, prorektora, akademika, profesora, znanstvenika i stručnjaka.

Televizijska emisija Sveučilišna Hrvatska novi je medijski projekt Sveučilišta u Zagrebu. Prva epizoda emitirat će se već ove subote, 16. listopada, u 18:25 na 4. programu Hrvatske radiotelevizije, a reprizno na istom programu u nedjelju 17. listopada u 15:05. 

Emisije će, inače, biti emitirane u istim terminima na 4. programu HRT-a dva puta mjesečno.

Radi se o seriji emisija koje, navode sa Sveučilišta, imaju za cilj promicati i popularizirati aktivnosti na hrvatskim javnim sveučilištima – temeljima razvoja hrvatskih gradova, hrvatskoga gospodarstva i hrvatskoga društva već više od 350 godina.

Emisija je pokrenuta i kako bi popularizirala znanje jer, ističu sa Sveučilišta, samo nas znanje može izvući iz kriznog stanja uzrokovanog pandemijom, potresima i ekonomskom krizom i potaknuti budući razvoj. 

Emisija se sastoji od priloga koji prate događanja na hrvatskim sveučilištima uz gostovanja rektora, prorektora, akademika, profesora, znanstvenika i stručnjaka te svih ostalih koji su aktivno uključeni u zakonodavnu, organizacijsku i financijsku dimenziju trenutnih i budućih aktivnosti i promjena u visokom obrazovanju, znanosti i umjetnosti, objašnjavaju sa Sveučilišta. 

Autor projekta, scenarist i voditelj emisije je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, a javnosti poznatiji kao bivši, nerijetkima nepoželjan, v. d. dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu tijekom (pret)prošlogodišnjih kriza.

– Njegovo 27-godišnje iskustvo u uređivanju i vođenju oko 850 televizijskih i radijskih emisija (HRT, OTV, CCN, Z1 TV, Radio 101, Katolički radio) te Državna nagrada za znanost u kategoriji promidžbe i popularizacije znanosti u elektronskim medijima kojom je nagrađen još 2002. jamstvo je da će ovaj serijal postići zadani cilj: prepoznavanje visokoga obrazovanja, znanosti i umjetnosti  kao preduvjeta bržega i uspješnijega razvoja Hrvatske. – kažu sa Sveučilišta u Zagrebu. 

FOTO: PIXABAY