LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
međusveučilišna suradnja

Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Regensburgu potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Planira se razvoj zajedničkih istraživačkih projekata, priprema zajedničkih studijskih programa, provođenje zajedničkih virtualnih predavanja te organizacija studijskih putovanja.

Planira se razvoj zajedničkih istraživačkih projekata, priprema zajedničkih studijskih programa, provođenje zajedničkih virtualnih predavanja te organizacija studijskih putovanja.

Čelnici Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Regensburgu 23. svibnja 2024. godine službeno su potpisali Ugovor o uspostavi strateškoga partnerstva. Taj važan korak učinjen je kako bi se dodatno unaprijedila suradnja između dvaju sveučilišta, s ciljem promicanja zajedničkih europskih vrijednosti i akademske izvrsnosti.

Uime Sveučilišta u Zagrebu ugovor je potpisao rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, dok je Sveučilište u Regensburgu predstavljao predsjednik prof. dr. sc. Udo Hebel. Svečanom potpisivanju nazočili su i članovi izaslanstva Sveučilišta u Zagrebu: prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju prof. dr. sc. Jurica Pavičić, voditelj Centra za njemačke i europske studije na Sveučilištu u Zagrebu prof. dr. sc. Zygfryd Gehrmann te rukovoditeljica Središnjega ureda za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju dr. phil. Branka Roščić.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta


 

"Potpisanim Ugovorom i djelovanjem Centra za njemačke i europske studije na Sveučilištu u Zagrebu te lektorata za hrvatski jezik i kulturu Croaticumna Sveučilištu u Regensburgu dodatno ćemo unaprijediti hrvatsko-njemačku akademsku suradnju i osnažiti promicanje kulture i znanja naših zemalja. Aktivnostima koje će se provoditi u okviru Ugovora pomoći ćemo našim studentima da se bolje pripreme za život i rad u europskom okruženju", istaknuo je rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.


Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima


Na temelju toga ugovora Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Regensburgu podržavat će međusobnu suradnju, posebice u području istraživanja. Planira se razvoj zajedničkih istraživačkih projekata, priprema zajedničkih studijskih programa, provođenje zajedničkih virtualnih predavanja te organizacija studijskih putovanja. Također, radit će se na uspostavi međusveučilišnoga i virtualnoga kampusa koji će se temeljiti na inkluziji, raznolikosti, ravnopravnosti spolova i akademskoj izvrsnosti.

Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji


Programi akademske suradnje i strateškoga partnerstva najvećim će se dijelom financirati u okviru EU-programa i projekata, napose Erasmus+ i Obzor Europa, ali i u okviru sveučilišnoga bilateralnog programa, primjerice, natječaja za akademsku mobilnost.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE REGENSBURG