LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu dobiva 238 novih doktora znanosti i umjetnosti

U ponedjeljak, 30. svibnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U ponedjeljak, 30. svibnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U ponedjeljak 30. svibnja 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će novih 238 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promovirano 116 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 122.

U skladu s protokolom dviju promocija, svečana povorka prorektora i dekana predvođena rektorom kretat će se od 9.35 do 9.45 sati i od 12.35 do 12.45 sati od zgrade Sveučilišta u Zagrebu prema zgradi Hrvatskoga narodnoga kazališta. Tijekom kretanja povorke kratkotrajno će biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom



Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za Rektorovu nagradu, evo do kada se možete prijaviti


Nakon što kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, prebacit će kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Na svečanostima će uslijediti uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur.

Očekuje se da će svečanim promocijama doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu nazočiti brojni visoki gosti i uzvanici.
FOTO: WIKIPEDIA / STUDENTSKI.HR