LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUG 2024

Sveučilište u Zagrebu briljiralo na Europskim sveučilišnim igrama s 24 osvojene medalje!

Ove igre, poznate kao najveće europsko sveučilišno sportsko natjecanje, privukle su više od 4500 studenata iz 36 zemalja, a natjecatelji su predstavljali više od 400 sveučilišta.

Ove igre, poznate kao najveće europsko sveučilišno sportsko natjecanje, privukle su više od 4500 studenata iz 36 zemalja, a natjecatelji su predstavljali više od 400 sveučilišta.

Zagrebačko sveučilište ponovno je dokazalo svoju izvrsnost na Europskim sveučilišnim igrama održanim u Debrecenu i Miškolcu od 12. do 24. srpnja 2024. godine. Na tom uglednom natjecanju, koje okuplja studente iz cijele Europe, zagrebački sportaši osvojili su ukupno 24 medalje, uključujući rekordnih 13 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih.

Te igre, poznate kao najveće europsko sveučilišno sportsko natjecanje, privukle su više od 4500 studenata iz 36 zemalja, a natjecatelji su predstavljali više od 400 sveučilišta. Zagrebački sportaši briljirali su u različitim disciplinama, donoseći ponos i oduševljenje svojoj zajednici.

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji



Uz te izvanredne sportske rezultate, Sveučilište u Zagrebu je još jednom potvrđeno kao najuspješnije sportsko sveučilište u Europi za akademsku godinu 2022./2023. To priznanje dolazi od EUSA-inog izvršnog odbora i označava treću uzastopnu godinu da zagrebačko sveučilište osvaja tu prestižnu nagradu. Također, sveučilište je proglašeno i najaktivnijim sveučilištem u istoj sezoni.

Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


Ti uspjesi ne bi bili mogući bez truda i predanosti sportaša, njihovih trenera i svih koji su ih podržavali. Osvajanjem brojnih medalja i obranom titule najuspješnijeg sportskog sveučilišta u Europi, Sveučilište u Zagrebu još jednom je pokazalo da je lider u sveučilišnom sportu, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe. Njihova postignuća svijetli su primjer izvrsnosti i predanosti, inspirirajući buduće generacije studenata i sportaša.

Hvala našim sportašima što nas čine ponosnima i što nas predstavljaju na najbolji mogući način diljem Europe i šire. Njihovi uspjesi nisu samo sportski trijumfi nego i dokaz zajedničkog rada, podrške i strasti prema sportu.

IZVOR: ZAGREBAČKI SVEUČILIŠNI ŠPORTSKI SAVEZ
FOTO: ZAGREBAČKI SVEUČILIŠNI ŠPORTSKI SAVEZ