LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Sveučilište u Zadru s nastavom će ići kontaktno, osim u nekim slučajevima

Iz Kabineta rektorice Sveučilišta u Zadru kažu da će se nastava na zadarskom sveučilištu načelno odvijati kontaktno, osim u slučaju proboja virusa među studentsku populaciju.

Iz Kabineta rektorice Sveučilišta u Zadru kažu da će se nastava na zadarskom sveučilištu načelno odvijati kontaktno, osim u slučaju proboja virusa među studentsku populaciju.

Sveučilište u Zadru otkrilo nam je svoj okvirni plan organizacije nastave u zimskom semestru akademske godine 2020/2021 s obzirom na situaciju s koronavirusom i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 
Vezano: Objavljene preporuke za održavanje nastave u vrijeme pandemije; poziva se na solidarnost i kolegijalnost
Tvrde da će najvećim dijelom moći primijeniti trenutne preporuke HZJZ-a koje se odnose na održavanja nastavnih aktivnosti na visokim učilištima, kao i sve druge preporuke koje su dane kako bi se ustanove i pojedinci prilagodili epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem zarazne bolesti COVID-19. 
– Uz te upute uskoro ćemo objaviti i neke posebne mjere kojima ćemo popratiti sve posebnosti naše ustanove i rad pojedinih sastavnica, ureda i službi kao i ustrojbenih jedinica iz djelokruga studentske prehrane i smještaja. Zamjenski oblici nastave i drugih oblika rada bit će uvedeni samo u slučaju tzv. proboja koronavirusa u studentsku populaciju. – kažu nam iz Kabineta rektorice Sveučilišta u Zadru
Dodali su još da očekuju da će kadrovski potencijal, a posebno kompetencije i požrtvovnost njihovih djelatnika, kao i praktična primjena načela universitas između akademskog osoblja i studenata omogućiti uspješnu prilagodbu kriznoj epidemiološkoj situaciji.
– Pratit ćemo razvoj situacije i u skladu s okolnostima po potrebi usvajati posebne mjere kako bismo omogućili što uspješnije ostvarenje naših znanstvenih, nastavnih i stručnih aktivnosti, odgovorno se pridržavajući epidemioloških mjera.
FOTO: WIKIPEDIA