LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
studentski smještaj

Sveučilište u Zadru povećava kapacitete i subvencionira smještaj za studente

Očekuje se da će program subvencija značajno poboljšati životne uvjete studenata i smanjiti financijski teret smještaja za do 600 studenata.

Očekuje se da će program subvencija značajno poboljšati životne uvjete studenata i smanjiti financijski teret smještaja za do 600 studenata.

Sveučilište u Zadru nastavlja s ambicioznim planovima unaprjeđenja studentskog života i povećanja kapaciteta studentskog smještaja kako bi odgovorilo na rastuću potražnju među studentima. U oba studentska doma – novom, stavljenom u funkciju u akademskoj godini 2022./2023. s 129 soba, i „starom“, kojem slijedi obnova 94 sobe – može se smjestiti oko 490 studenata. Unatoč povećanju kapaciteta, interes za studentskim smještajem ostaje visok, što je potvrđeno pristiglim brojem od oko 670 prijava za smještaj u tekućoj akademskoj godini 2023./2024.

Splitski SC raspisao natječaj za studentske i učeničke domove te subvenciju privatnog smještaja


U skladu s ciljem da se podrži sve studente, posebice one koji nisu uspjeli dobiti mjesto u domovima, Senat Sveučilišta je donio važnu odluku. Naime, 25. lipnja 2024. godine, donesena je odluka o subvencioniranju smještaja za 100 studenata u iznosu od 100 eura mjesečno. Ova subvencija namijenjena je studentima koji su ostali izvan kvote za smještaj u studentskim domovima prema rezultatima natječaja. Kako bi se dodatno olakšao financijski teret smještaja, Sveučilište će sklopiti tripartitni ugovor s najmodavcima i studentima o subvencioniranju.

Kako se prijaviti na natječaj za studentski dom bez aktivnog AAI profila?


Očekuje se da će ovaj program subvencija značajno poboljšati životne uvjete studenata i smanjiti financijski teret smještaja za do 600 studenata. Uz širenje kapaciteta i modernizaciju infrastrukture, subvencioniranje privatnog smještaja predstavlja dodatni korak prema osiguravanju optimalnih uvjeta za studente Sveučilišta u Zadru.

Od danas se možete prijaviti za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima


Ovaj program subvencioniranja naglašava posvećenost Sveučilišta pružanju sveobuhvatne podrške svojim studentima, te pokazuje proaktivni pristup rješavanju izazova s kojima se studenti suočavaju s obzirom na poteškoće u osiguravanju smještaja zbog sve duljeg trajanja turističke sezone i zbog drugih specifičnosti razvoja turizma u zadarskoj regiji.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU