LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obnova arhitektonskog dragulja

Sveučilište u Zadru napokon je dobilo prijeko potrebno proširenje

Veliki projekt obnove Tehničke škole priveden je kraju, čime su napokon omogućeni odgovarajući kapaciteti za rad i istraživanje.

Veliki projekt obnove Tehničke škole priveden je kraju, čime su napokon omogućeni odgovarajući kapaciteti za rad i istraživanje.

Zadarski studenti napokon imaju potrebne kapacitete za rad i istraživanje zahvaljujući projektu Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće.
Obnovom stare Tehničke škole, koja se nalazi na samom ulazu u gradsku jezgru, rasteretila se glavna sveučilišna zgrada u kojoj je smješten najveći broj studijskih odjela humanističkih i društvenih znanosti. Ti odjeli nisu imali odgovarajuće prostorne uvjete, prenosi Zadarski list.

– Posebno je rasterećenje kraju privesti ovako važan projekt, tako da zadovoljstvo danas dijelim sa svim kolegama koji su svoje prste imali u njegovoj realizaciji. Ova je utvrda prošla kroz mnoge mijene, Sveučilište je mali grad u gradu, kazala je rektorica Dijana Vican.

Zgrada Tehničke škole arhitektonski je dragulj te se sukladno tome obnova odvijala prema uvjetima Uprave za zaštitu kulturne baštine pri Ministarstvu kulture i medija.
 

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT