LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SDG 3: Zdravlje i blagostanje

Sveučilište u Splitu između 301. i 400. mjesta na THE rangiranju

Splitsko sveučilište ukupno je imalo 55,7 bodova i time završilo između 301. i 400. mjesta na rang-listi na kojoj je ukupno 620 sveučilišta.

Splitsko sveučilište ukupno je imalo 55,7 bodova i time završilo između 301. i 400. mjesta na rang-listi na kojoj je ukupno 620 sveučilišta.

Sveučilište u Splitu našlo se između 301. i 400. mjesta na rang-listi Impact Times Higher Education za treći cilj održivog razvoja, Zdravlje i blagostanje Ujedinjenih naroda.

Spomenutu poziciju zauzelo je s 55,7 bodova, a ovo je već druga godina za redom da sudjeluje u vrednovanju. Prošle je godine Sveučilište u Splitu bilo na poziciji između 201. i 300. mjesta, no važno je napomenuti da je broj sveučilišta koja su ove godine sudjelovala u rangiranju značajno porastao – s 424 na 620.

Vezano: Sveučilište u Splitu po pitanju humanosti broj 1 u Hrvatskoj otkad se pojavio koronavirus


Rangiranje podrazumijeva uzimanje u obzir raznih kriterija kao što su doprinos akademskoj zajednici i zdravstvenoj struci znanstveno-istraživačkim publikacijama, produkcija zdravstvenog kadra te dokumentirana provedba akcija i programa čiji je cilj unapređenje zdravlja na lokalnoj i globalnoj razini. Na samom vrhu rang-liste nalaze se irsko, australsko i tajvansko sveučilište, a popis možete pronaći ovdje.
FOTO: PIXABAY