LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slavonsko sveučilište

Sveučilište u Slavonskom Brodu službeno registrirano; ima i novu internetsku stranicu

Sveučilište u Slavonskom Brodu službenu je potvrdu novog statusa dobilo 3. kolovoza 2020. godine.

Sveučilište u Slavonskom Brodu službenu je potvrdu novog statusa dobilo 3. kolovoza 2020. godine.

Sveučilište u Slavonskom Brodu od 3. kolovoza službeno je registrirano, a ono što smo prvo primijetili je da odlaskom na staru internetsku adresu vusb.hr više nećete pronaći ništa više od poruke koja vas usmjerava na novu stranicu – onu Sveučilišta u Slavonskom Brodu, i to je samo početak oproštaja od statusa veleučilišta.

Sveučilište je nastalo spajanjem Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dislociranih studija u Slavonskom Brodu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Studentskog centra u Slavonskom Brodu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
– Dobro došli na Sveučilište u Slavonskom Brodu čiji će studijski programi i diploma biti jednako vrijedni kao i oni sa zagrebačkog, osječkog, zadarskog ili mariborskog sveučilišta – rekao je nedavno imenovani novi privremeni rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivan Samardžić, prenosi eBrod.
Kako govori prof. dr. sc. Krunoslav Mirosavljević, a prenosi eBrod, postojeći studiji i nastavit će se izvoditi prema planu i programu do stjecanja diplomskog zvanja onako kako je definirano danom upisa na studij, dok će kasnije stručne studije reakreditirati u sveučilišne

Prof. dr. sc. Željko Ivandić,  bivši prodekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu rekao je da će razvijati i nove studijske programe, sukladno potrebama tržišta. Zato je važno, naglašava, imati i dobru kadrovsku strukturu nastavnika sa zvanjem docenta i doktora znanosti, izvanrednih i redovnih profesora.
FOTO: FLICKR