LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za akademsku godinu 2024./2025.

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaj za upis studija Kriminalističko istraživanje

Program integrira sadržaje iz područja prava i kriminalistike, omogućujući studentima da se dodatno specijaliziraju preko izbornih kolegija prema vlastitim interesima i potrebama.

Program integrira sadržaje iz područja prava i kriminalistike, omogućujući studentima da se dodatno specijaliziraju preko izbornih kolegija prema vlastitim interesima i potrebama.

Sveučilište u Rijeci objavilo je natječaj za upis na Sveučilišni specijalistički studij Kriminalističko istraživanje za akademsku godinu 2024./2025. Ovaj jedinstveni program u Hrvatskoj omogućuje magistrima prava, kriminalistike, javne uprave i srodnih struka da steknu specijalistička znanja potrebna za učinkovito kriminalističko istraživanje i rad u kaznenom postupku u različitim svojstvima, kao policijski službenici, državni odvjetnici, suci, odvjetnici, inspektori i slično.

Studij traje tri semestra, s ukupnim radnim opterećenjem od 90 ECTS bodova. Nakon završetka studija, studenti stječu akademski naziv specijalist/specijalistica kriminalističkog istraživanja, spec. crim. Program je osmišljen kako bi studentima pružio praktično primjenjiva znanja kroz predavanja i ispitne termine koji su prilagođeni onima koji su već u radnom odnosu. Program integrira sadržaje iz područja prava i kriminalistike, omogućujući studentima da se dodatno specijaliziraju preko izbornih kolegija prema vlastitim interesima i potrebama. Ukupan broj upisnih mjesta je 40


Sveučilište u Rijeci otvorilo natječaj za upis na Doktorsku školu iz biomedicine i zdravstva


Pravo upisa imaju osobe koje su završile sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij prava ili sveučilišni diplomski (četverogodišnji) studij prava u Republici Hrvatskoj, s akademskim nazivom univ. mag. iur., mag. iur., dipl. iur. te osobe koje su završile drugi sveučilišni diplomski studij ili stručni diplomski studij uz uvjet prethodnog polaganja razlikovnog ispita Kaznenopravni sustav Republike Hrvatske.

Prijave se podnose do 15. srpnja 2024. godine preko elektroničke pošte, na adresu krim.ist@pravri.uniri.hr. Prijava mora sadržavati prijavni list, diplomu ili uvjerenje o završenom studiju te ispis kolegija i ocjena postignutih tijekom studija. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. Ako se do proteka roka ne popuni broj upisnih mjesta, rok prijave će se produljiti najkasnije do početka nastave. Ako broj prijavljenih kandidata bude veći od broja upisnih mjesta, rangiranje će se provesti na temelju znanstvenog polja završenog studija, dajući prednost kandidatima iz polja prava ili sigurnosnih i obrambenih znanosti. Daljnje rangiranje će se provesti prema prosječnoj ocjeni relevantnog studija.

Sveučilište u Rijeci raspisalo studentske izbore za predstavnike studentskog zbora


Kandidati koji upisuju studij bez razlikovnog ispita bit će obaviješteni o rezultatima do 19. srpnja 2024. godine. Kandidati koji moraju polagati razlikovni ispit mogu to učiniti u ljetnim terminima 29. lipnja i 13. srpnja 2024. godine te u jesenskim terminima 7. i 21. rujna 2024. godine. Rezultati će biti objavljeni nakon ispita, s ljetnim kandidatima obaviještenima do 19. srpnja 2024. godine i jesenskim kandidatima do 25. rujna 2024. godine. Nastava je planirana za početak u listopadu 2024. godine, a točan datum početka bit će pravovremeno objavljen.

Školarina iznosi 1200 eura po semestru, uz mogućnost kartičnog obročnog plaćanja. Pri upisu u prvi i treći semestar, studenti plaćaju i upisninu od 55,50 eura, sukladno odluci Senata Sveučilišta u Rijeci.

Slano & Slatko – novi restoran i Studentski klub u centru Rijeke


Više informacija o studju pronađite na mrežnoj stranici Pravnog fakulteta u Rijeci. Dodatna pojašnjenja mogu se dobiti preko elektroničke pošte krim.ist@pravri.uniri.hr ili telefonski, radnim danom od 10 do 12 sati, na broj 051 359 678.

IZVOR: PRAVNI FAKULTET U RIJECI
FOTO: PEXELS