LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OSTVARITE FINANCIJSKU POTPORU

Sveučilište u Rijeci raspisalo Natječaj za mobilnost radi obavljanja stručne prakse, opcija je i tzv. „blended”-mobilnost

Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske unije (Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj), a mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja 2023. do 31. srpnja 2025.

Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske unije (Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj), a mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja 2023. do 31. srpnja 2025.

Sveučilište u Rijeci objavilo je 25. travnja 2023. godine Natječaj za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse u okviru programa Erasmus, za razdoblje od 2023. do 2025. godine.

Financijske potpore za mobilnost ovise o raspoloživosti sredstava, a broj dodijeljenih potpora nije unaprijed određen. Međutim, važno je znati i da studenti koji se prijave na natječaj i zadovolje uvjete natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih studenata, mogu otići na razmjenu o vlastitom trošku.

Mobilnost se može ostvariti u zemljama na području Europske unije (Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Sribiji, Makedoniji ili Turskoj), a mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja 2023. do 31. srpnja 2025. Standardna (fizička) mobilnost traje najmanje 2 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Usto, studenti preddiplomskog i diplomskog studija mogu ostvariti tzv. blended-mobilnost – kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju 5–30 dana, uz obveznu virtualnu mobilnost prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti. Studenti na poslijediplomskom studiju mogu također ostvariti kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju 5–30 dana bez obvezne virtualne mobilnosti.
 
Studenti, sami ili uz pomoć mentora / Erasmus-koordinatora, na svojoj sastavnici mogu pronaći mjesto za obavljanje stručne prakse u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe. Stručna praksa se izvodi u punom radnom vremenu.

Natječaj će biti otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 1. ožujka 2025. godine. Detaljne informacije o Erasmus-programu, tekstovima natječaja i prijavnim obrascima možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci.