LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

Sveučilište u Rijeci raspisalo drugi krug Erasmus natječaja za mobilnost studenata

Studenti riječkog sveučilišta mogu se do 21. rujna prijaviti na natječaj za studijski boravak u inozemstvu ili odrađivanje stručne prakse u inozemstvu u sklopu Erasmus programa.

Studenti riječkog sveučilišta mogu se do 21. rujna prijaviti na natječaj za studijski boravak u inozemstvu ili odrađivanje stručne prakse u inozemstvu u sklopu Erasmus programa.

S današnjim danom raspisan je drugi krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka te obavljanja stručne prakse u ljetnom semestru ak. god. 2020/2021. u okviru programa Erasmus za riječke studente. Rok za prijavu za oba je natječaja do 21. rujna ove godine.

Mobilnost radi obavljanja stručne prakse

Takva mobilnost traje najkraće 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci i može se ostvariti u zemljama Europske Unije ili Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji i Turskoj. Stručna praksa mora se obaviti u razdoblju od 1. studenog 2020. godine do 30. rujna 2021. godine. Praksa se izvodi u punom radnom vremenu, a minimalno 30 sati tjedno te ju ne možete obavljati u institucijama Europske Unije i njenim ostalim tijelima, uključujući specijalizirane agencije, koje možete pronaći na poveznici. Stručnu praksu također ne možete obavljati u organizacijama koje upravljaju programima EU-a, kao što su nacionalne agencije za program Erasmus+. Studenti mogu realizirati stručnu praksu u okviru godine dana od završetka studija, odnosno diplomiranja.

Detaljne informacije o uvjetima i kriterijima možete pronaći ovdje.

Mobilnost u svrhu studijskog boravka

Najkraće trajanje studentske mobilnosti je 3 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci. Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 30. rujna 2021. Studentima se neće naplaćivati školarina na stranim sveučilištima, a ujedno ostaju upisani na matičnom fakultetu.

Student mora upisati najmanje 20 ECTS bodova i ostvariti najmanje 15 ECTS bodova u jednom semestru, a za kraće razdoblje razmjerno manje na fakultetu na koji odlazi. Student koji će na stranom fakultetu pisati završni ili diplomski rad ili doktorsku disertaciju, a na matičnoj ustanovi je izvršio sve svoje druge obveze, dužan je na inozemnoj instituciji upisati i položiti najmanje jedan izborni predmet koji nosi minimalno 4 ECTS boda koji će mu se po povratku adekvatno evidentirati. 

Detalje možete pronaći u Natječaju.
FOTO: UNSPLASH