LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus natječaj

Sveučilište u Osijeku otvorilo natječaj za studentske ljetne mobilnosti u svrhu prakse i studija

Kako bi studentima pomoglo u prijavi i razjasnilo sve moguće nedoumice, sveučilište organizira radionicu vezanu za Erasmus mobilnosti.

Kako bi studentima pomoglo u prijavi i razjasnilo sve moguće nedoumice, sveučilište organizira radionicu vezanu za Erasmus mobilnosti.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku otvorilo je novi natječaj za Erasmus dugoročne studentske mobilnosti za ljetni semestar, koji će biti otvoren do 2. listopada 2024. godine. U sklopu tog natječaja studenti imaju priliku prijaviti se isključivo na dugoročne mobilnosti u svrhu prakse ili studija ili kombiniranog studijskog boravka i stručne prakse.

Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama (države EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska; te Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) te Erasmus+ partnerskim zemljama samo u onim institucijama s kojima postoji mogućnost potpisivanja međuinstitucijskih sporazuma (institucija koje su zainteresirane za potpisivanje sporazuma sa Sveučilištem u Osijeku). Broj mobilnosti prema partnerskim zemljama i broj kratkoročnih mobilnosti ograničeni su te ovise o dodijeljenim financijskim sredstvima sveučilištu. Popis partnerskih zemalja po regijama nalazi se na ovoj poveznici.

TVZ otvara natječaj za studijski boravak i praksu za ljetni semestar, organizira se i Erasmus info dan



Kako bi studentima pomoglo u prijavi i razjasnilo sve moguće nedoumice, sveučilište organizira radionicu vezanu za Erasmus mobilnosti, koja će se održati 4. rujna 2024. godine, u 11 sati na Ekonomskom fakultetu, u dvorani 10. Budući da neće biti dodatnih konzultacija o Erasmus programu tijekom rujna, studenti se pozivaju da prisustvuju toj radionici ako imaju bilo kakva pitanja ili trebaju dodatne informacije. Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti i izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku. Važeće razdoblje za realizaciju mobilnosti je od 15. studenog 2024. do 31. srpnja 2026. godine.

Zašto su studentske prakse ključne za uspješnu karijeru?


Uz dugoročne mobilnosti, od ove godine sveučilište objavljuje i zasebne natječaje za kratkoročne mobilnosti, koji su otvoreni do nekoliko mjeseci, odnosno do utroška sredstava. Studenti se na kratkoročne mobilnosti mogu prijaviti u bilo kojem trenutku preko online sustava na mrežnim stranicama sveučilišta. Trenutno je aktivan Natječaj za kratkoročne mobilnosti, koji je također dostupan na mrežnim stranicama.

Detaljnije informacije o uvjetima prijave nalaze se u Uputama za studente. Za sva ostala pitanja i dodatne informacije, studenti se mogu obratiti sveučilišnoj koordinatorici Josipi Pleši preko e-pošte, na adresu jplesa@unios.hr.

IZVOR: SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA