LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Utjecaj na svjetskoj razini

Sveučilište u Mostaru ostvarilo neviđeni uspjeh na svjetskoj WURI ranking ljestvici

SUM se pojavio na WURI ljestvici uz samo još jedno sveučilište iz regije te ostvario izvrsne rezultate.

SUM se pojavio na WURI ljestvici uz samo još jedno sveučilište iz regije te ostvario izvrsne rezultate.

World’s Universities with Real Impact (WURI) ljestvica pokazuje koliko je realni doprinos sveučilišta društvu, uz što naglašava kreativne i inovativne pristupe sveučilišnom istraživanju. Sveučilišta su rangirana u šest kategorija: , poduzetnički duh, društvena odgovornost, etika i integritet, studentska mobilnost, krizni menadžment i četvrta industrijska revolucija. Ljestvicu predvode svjetski poznata sveučilišta: Harvard University, University of Oxford, University of Cambridge, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Princeton University, stoji na stranici Sveučilišta u Mostaru.

Sveučilište u Mostaru je na toj ljestvici zauzelo 32. mjesto u kategoriji „Četvrta industrijska revolucija“, te se našlo između 51-100 mjesta u kategoriji „Krizni menadžment“ te između 101-200 mjesta u ukupnom poretku. To je dosad neviđeni rezultat Sveučilišta koji pokazuje snagu i značaj SUM-a u svjetskom obrazovnom prostoru.

Osim SUM-a, na ljestvici se našlo još jedno sveučilište iz regije, Sveučilište u Splitu, koje je ostvarilo 43. mjesto u kategoriji industrijska primjena, nalazi se između Global 101-200 Innovative Universities, 18. mjesto u kategoriji etničke vrijednosti, 30. u kategoriji i četvrta industrijska revolucija te 50. mjesto u kategoriji studentska mobilnost, stoji na stranici Sveučilišta u Splitu.

WURI ljestvica se od ostalih razlikuje jer prikuplja ne samo statistiku i kvantitativne informacije Sveučilišta, već i informacije o inovativnim programima na dva različita načina, odnosno putem podnošenja prijava sa samih sveučilišta u kategorije u koje apliciraju sa svojim programima, te metodom Text-Information Analysis.
 

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT