LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izgradnja studentskog doma

Sveučilište u Dubrovniku dobiva smještaj za više od 500 studenata

Dodijeljena su bespovratna sredstva iz Europske unije za izgradnju studentskog doma u Dubrovniku. Sveučilište će osigurati niže cijene smještaja i prehrane čime će se dodatno olakšati pristup visokom obrazovanju.

Dodijeljena su bespovratna sredstva iz Europske unije za izgradnju studentskog doma u Dubrovniku. Sveučilište će osigurati niže cijene smještaja i prehrane čime će se dodatno olakšati pristup visokom obrazovanju.

Na Sveučilišnom kampusu Sveučilišta u Dubrovniku 6. srpnja 2016. godine održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku. Učinjeno je to unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Ukupna je vrijednost projekta 201 122 675 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150 900 000 kuna. Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

  Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku. Sveučilište će ovim projektom osigurati niže cijene smještaja i prehranu u studentskom restoranu, što će brojnim maturantima iz ove županije omogućiti pristup visokom obrazovanju. rekao je ministar Tomislav Tolušić.

Završetkom ovog projekta smještaj će u studentskom domu ostvariti 503 studenta. Onima u nepovoljnom položaju namijenjeno je 295 ležajeva, uključujući i pet jednokrevetnih soba prilagođenih studentima s teškoćama. U okviru projekta izgradit će se i studentski restoran koji će dnevno pripremati 2000 obroka, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te će osigurati prostor za osnovnu medicinsku skrb.

U okviru natječaja Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju do sada su potpisani ugovori sa sedam korisnika, ukupne vrijednosti 813 632 795,28 kuna.

FOTO: UNIDU