LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sporazum sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva

Sveučilište Sjever uspostavilo još jednu značajnu suradnju

Sporazum je potpisan u cilju ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima vezanima uz digitalno društvo.

Sporazum je potpisan u cilju ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima vezanima uz digitalno društvo.

Sveučilište Sjever nastavlja s intenziviranjem suradnje s brojnim institucijama te su u tu svrhu u četvrtak, 17. veljače 2022. godine, u Sveučilišnom centru Varaždin prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, te Bernard Gršić, dipl. ing. el, državni tajnik u Središnjem uredu za razvoj digitalnog društva, potpisali Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Sporazum je potpisan u cilju ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima vezanima uz digitalno društvo.

Prije potpisivanja Sporazuma održan je radni sastanak na kojem su uz rektora Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marina Milkovića, i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernarda Gršića, dipl. ing. el., sudjelovali i prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, i doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU-projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever.

Sporazumne strane suglasne su da će podupirati razvoj trajne suradnje zajedničkim angažiranjem resursa u istraživanjima i njihovim primjenama u kontekstu razvoja državne informacijske infrastrukture te na ostalim zajedničkim projektima i aktivnostima u onim djelatnostima u kojima postoje zajednički interesi. Također je dogovorena i zajednička suradnja u pripremi i realizaciji razvojno-istraživačkih i drugih projekata u zemlji i inozemstvu koji su vezani uz državnu informacijsku infrastrukturu, zajedničko prezentiranje i objavljivanje rezultata istraživanja, zajedničke javne istupe u cilju širenja istine o znanstvenim spoznajama vezanim uz realizaciju suradnje, kao i jačanja društvenog utjecaja djelatnosti, stručnu pomoć za kreiranje stajališta Republike Hrvatske vezano za praćenje i provedbu politika digitalnog razvoja i transformacije Europske unije, konzultantske aktivnosti i druge oblike suradnje u ostvarivanju zajedničkih interesa.

Nakon potpisivanja Sporazuma za sve pročelnike odjela i odsjeka Sveučilišta Sjever održano je predavanje o Nacionalnom planu za oporavak i otpornost te o planiranim pozivima i natječajima unutar NPOO-a s posebnim naglaskom na komponentu 3. Obrazovanje, znanost i istraživanje. Prezentaciju su održali dr. sc. Zvonimir Savić, posebni savjetnik premijera za ekonomiju te glavni koordinator izrade NPOO-a, i dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
FOTO: PIXABAY