LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sporazum o suradnji

Sveučilište Sjever razvija svoje studijske programe suradnjom s Akademijom tehničkih znanosti

Potpisan je sporazum između Sveučilišta Sjever i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Time je omogućeno uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija.

Potpisan je sporazum između Sveučilišta Sjever i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Time je omogućeno uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof.dr.sc. Vladimir Andročec potpisali su Sporazum o suradnji između dviju institucija.

Suradnja polazi od misije i djelatnosti Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, koja se bavi promicanjem tehničkih znanosti, okupljanjem i poticanjem znanstvene i stručne suradnje znanstvenika različitih tehničkih, biotehničkih i srodnih područja. Naime, njen je cilj podupiranje djelotvornoga znanstvenog i gospodarskog razvitka Republike Hrvatske.

Isto tako, suradnja polazi od misije, djelatnosti i ciljeva Sveučilišta Sjever u smislu izobrazbe kompetentnog stručnog kadra za potrebe realnog gospodarstva i zdravstvenog sustava u regiji sjeverozapadne Hrvatske kroz kvalitetno izvođenje stručnih i diplomskih studija prema zahtjevima Bolonjske deklaracije. Pritom je u provedbi svojih ciljeva ovo sveučilište ustrojeno kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje u osuvremenjivanju postojećih i razvoju novih studijskih programa. Ono promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sporazum omogućuje uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija, redovitu razmjenu poslovno relevantnih informacija, realizaciju tematskih istraživanja, organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa. Olakšava okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti, prema potrebi zajednički nastup prema trećim tijelima, pravnim osobama i institucijama. Omogućava druge oblike poslovne suradnje poput suradnje na zajedničkim projektima koje financira EU, suradnje u obrazovnim programima i programima edukacije članova sporazumnih strana, sudjelovanja u projektima od općeg interesa za RH i sl.

U ime Sveučilišta Sjever potpisivanju sporazuma nazočili su i prorektor sveučilišnog centra u Varaždinu izv. prof. dr. sc. Damir Vusić te v.d. prorektora za nastavu i studentska pitanja doc. dr. sc. Vlado Tropša. U ime Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prisutni su bili i dopredsjednik Akademije prof. dr. sc. Zdravko Terze te glavni tajnik prof. dr. sc. Dubravko Rogale.

Foto: Sveučilište Sjever
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER