LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Visoko obrazovanje

Sveučilište Sjever od ove jeseni izvodi novi studijski smjer

– Uz dosadašnja dva smjera na diplomskom studiju poslovne ekonomije, novim studijskim programom otvorili smo još jedna vrata za ulazak naših studenata u novi svijet tržišta rada, u svijet poduzetništva, u svijet globalnog gospodarstva. – ističe izv. prof. dr. sc. Ante Rončević. 

– Uz dosadašnja dva smjera na diplomskom studiju poslovne ekonomije, novim studijskim programom otvorili smo još jedna vrata za ulazak naših studenata u novi svijet tržišta rada, u svijet poduzetništva, u svijet globalnog gospodarstva. – ističe izv. prof. dr. sc. Ante Rončević. 

Sveučilište Sjever od jeseni će izvoditi novi studijski smjer za koji njegovi predstavnici kažu da je u potpunosti prilagođen potrebama suvremenog tržišta rada –Digitalna ekonomija i inovacije na diplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija. Trajat će četiri semestra, a po njegovu završetku stjecat će se titula magistre ili magistra ekonomije.

– To je novi studijski program na širem području, ne samo u Hrvatskoj. Uz dosadašnja dva smjera na diplomskom studiju poslovne ekonomije (Međunarodna trgovina i Turizam), novim studijskim programom otvorili smo još jedna vrata za ulazak naših studenata u novi svijet tržišta rada, u svijet poduzetništva, u svijet globalnog gospodarstva. Uspješnim završetkom naši će magistri i magistre poslovne ekonomije imati nove digitalne vještine potrebne gospodarstvu koje karakteriziraju novi poslovni modeli i sudjelovanje u poslovnim procesima koji se oslanjaju na nove tehnologije četvrte industrijske revolucije. – naglašava pročelnik Odjela za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Ante Rončević

Istaknuo je i nazive nekoliko ključnih kolegija novog smjera: Digitalna ekonomija, Digitalna transformacija u poslovanju, Blockchain i digitalna infrastruktura za poslovanje, Inovacije i strateški razvoj, Intelektualno vlasništvo – autorsko pravo i pravo industrijskog vlasništva, Strategija digitalnog marketinga, Upravljanje znanjem i organizacijsko učenje, Fintech – osnove za financije, Disruptivne inovacije i design thinking, Poslovna inteligencija. Studente očekuju i brojni drugi izborni kolegiji. 
– Studenti novog diplomskog smjera tijekom studiranja stjecat će tako nove digitalne vještine potrebne gospodarstvu, koje karakteriziraju novi poslovni modeli, analiza utjecaja digitalne inovacije na ekonomski rast, identifikacija disruptivnog potencijala i prilika tehnologija poput blockchaina, stjecanje znanja i perspektiva o inovacijama u području digitalne ekonomije, identificiranje ključnih trendova gospodarskog razvoja te sudjelovanje u poslovnim procesima koji se oslanjaju na nove tehnologije četvrte industrijske revolucije. – poručuju sa Sveučilišta.
Pročelnik dodaje:

– Digitalna ekonomija pruža znatno veće mogućnosti rasta produktivnosti poduzeća i drugih organizacija, pa tako zemljama kao što je Hrvatska postaje sredstvo za brže sustizanje razvijenih gospodarstava i brži rast životnog standarda njezinih građana. 

Sa Sveučilišta Sjever najavljuju da na ovaj način otvaraju još jedna vrata za ulazak studenata u svijet tržišta rada koje postaje sve zahtjevnije. Kažu da ih očekuju profesori s bogatim poduzetničkim iskustvom, inovativno okruženje u kojem će raditi na projektima samostalno i u timovima, brojni gostujući predavači iz Hrvatske i inozemstva, suradnja s realnim sektorom te vrlo poticajna i prijateljska atmosfera.

Prijave za upis već su krenule, a traju do 1. srpnja.
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER