LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tužna vijest iz Zadra

Sveučilište se oprašta od iznenada preminulog prof. Bakije: „Svima će nam neizmjerno nedostajati.”

– Odjel i Sveučilište izgubili su dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika, i još boljeg prijatelja. – poručili su sa Sveučilišta u Zadru.

– Odjel i Sveučilište izgubili su dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika, i još boljeg prijatelja. – poručili su sa Sveučilišta u Zadru.

Sveučilište u Zadru oprašta se od svoga višeg predavača na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti dr. sc. Vinka Bakije. Iznenada je preminuo 30. siječnja u 54. godini života.

– Bakija je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zadru 1992. godine, kada je stekao akademski stupanj profesora sociologije te profesora francuskog jezika i književnosti. Znanstveni poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je 2010. godine i stekao akademski stupanj magistra znanosti. Od 2003. do 2005. godine radio je kao vanjski suradnik Ekonomskog fakulteta u Splitu, a od 2005. do preranog odlaska radio je na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Doktorski rad pod nazivom Socioekonomska analiza modela održivosti razvoja turizma u lokalnim zajednicama: studija slučaja Pakoštane obranio je 2017. godine. – navode sa Sveučilišta.

Dodaju i da je bio predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča Donat te da je 2019. godine nagrađen nagradom Nasmiješeno sunce kao najbolji zadarski turistički vodič. Autor je dviju kulturnih ruta Zadarske županije: Zadar, grad, utvrda i Na ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog naslijeđa

– Odjel i Sveučilište izgubili su dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika, i još boljeg prijatelja. Svima će nam neizmjerno nedostajati. – poručili su.

FOTO: PIXABAY