LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška Big Four i Forvis Mazarsa

Sveučilište Algebra pokrenulo novi studij digitalne ekonomije uz potporu vodećih revizorskih kuća

Novi Algebrin studij Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja mijenja paradigmu tradicionalnih ekonomskih studija i ulazi u sferu napredne poslovne analitike, financija i menadžerstva modernog doba.

Novi Algebrin studij Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja mijenja paradigmu tradicionalnih ekonomskih studija i ulazi u sferu napredne poslovne analitike, financija i menadžerstva modernog doba.

Sveučilište Algebra, dobivši dopusnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, pokrenulo je još jedan novi prijediplomski sveučilišni studijski program, ovog puta u polju ekonomije. Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje novi je Algebrin studij koji će otvoriti vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije i učiti više o poslovanju i radu u svijetu u kakvom danas živimo – o tome kako uspješno voditi multinacionalnu kompaniju u kojoj se komunikacija odvija prvenstveno na digitalnim kanalima, o tome kako funkcionira svijet decentraliziranog poslovanja i novih valuta te o tome kako se stvara održiva konkurentska prednost i poduzetnički mindset u globalnom svijetu neprestane povezanosti. Inovativnim kolegijima i dinamičnim predavanjima polaznici će naučiti što znači biti katalizator promjena u poslovnom svijetu, a voditelj studija je dr. sc. Nikola Drašković, ekonomski stručnjak s bogatim iskustvom rada u realnom sektoru.
 

„Ekonomija novog doba fokusirana je na alate i tehnike koji svojom disrupcijom mijenjaju svakodnevni život pojedinca u svim segmentima – u području upravljanja financijama, ljudima, ali i u području razvoja modernih zajednica i odgovornog društva. Kolegiji kao što su Transformacija financijskih usluga, Blockchain i kripto-imovina, Digitalna transformacija i novi poslovni modeli, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju, Ekonomija socijalnih mreža ili Strateški management u digitalnom dobu polaznicima će biti omogućena kvalitetna podloga u temeljnim ekonomskim disciplinama uz digitalni zaokret prema suvremenim kolegijima.” – ističe izv. prof. dr. sc. Mislav Balković, rektor Sveučilišta Algebra i dodaje: „Novim studijskom programom Algebra nema samo za cilj stvoriti generaciju poslovnih stručnjaka, nego i zajednicu budućih lidera i menadžera koji će informirano, savjesno i odgovorno upravljati suvremenim kompanijama nove generacije.”

 

Sporazum o suradnji s Big Four i Forvis Mazars


Konferencija Algebra MBA Poslovne škole i MIT-ja o inovacijama u poduzetništvu


Podršku pokretanju novom studijskom programu dale su i četiri najveće kompanije specijalizirane za reviziju, porezno i poslovno savjetovanje (Big Four): EY Hrvatska, Deloitte Hrvatska, KPMG in Croatia i PwC Hrvatska te Forvis Mazars, s kojima je potpisan sporazum o suradnji. Osnovna namjera sporazuma poticanje je razvoja društva znanja u kojem će znanost i gospodarstvo biti pokretači pozitivnih društvenih promjena i šireg društvenog napretka, a njime su Sveučilište Algebra i tvrtke potpisnice usuglasile promicanje suradnje na području poduzetničkih inicijativa i sustavno djelovanje prema relevantnim tijelima državne i javne vlasti kroz preporuke usmjerene na inicijative koje potiču suradnju obrazovanja i poduzetništva.
 

„Deloitte prepoznaje važnost kontinuiranog ulaganja u znanje i vještine mladih stručnjaka te sklapanjem sporazuma o suradnji sa Sveučilištem Algebra nastavlja niz sporazuma s ustanovama za visoko obrazovanje. Svjesni smo potrebe za povezivanjem teorijskih znanja i praktičnih iskustava, a smatramo kako upravo ta kombinacija ustanove kao Algebra koja redovno surađuje s poduzetnicima te Deloittea koji za svoje klijente pruža inovativna i potpuna rješenja njihovih poslovnih izazova predstavlja odličnu kombinaciju. Spomenuta suradnja omogućuje nam da zajednički radimo na pružanju praktičnih iskustava i znanja koja su ključna za pripremu studenata za tržište rada. Vjerujemo da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje temelj za stvaranje uspješne budućnosti.” – izjavila je prilikom potpisivanja Sporazuma Helena Schmidt, rukovoditeljica hrvatskog  ureda Deloittea i partnerica u Odjelu poreza.

 

„Suradnje s fakultetima donose nam brojne prednosti. Omogućuju nam stupiti u kontakt sa skupinom iznimnih talenata, podržati ih u njihovom razvoju i oblikovati sljedeću generaciju lidera koji donose nove perspektive, kreativno razmišljanje i razumijevanje novih trendova. Kroz razna predavanja, radionice i projekte ostvarujemo kontakte s vrhunskim studentima i budućim kandidatima za zaposlenje koji posjeduju vještine i ambiciju napredovati u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju. Ljepota suradnje je u mogućnosti da svoje iskustvo i znanje podijelimo, a pri tome, od novih generacija i mi često nešto naučimo.” – kazao je John Gašparac, glavni partner za Hrvatsku, PwC Hrvatska.

 

„Naša najveća snaga leži u našim zaposlenicima i njihovom znanju, podržanom globalnom ekspertizom. Sukladno tome, već dugi niz godina uspješno surađujemo s različitim visokoobrazovnim institucijama na privlačenju i razmjeni ljudskih potencijala i znanja. Podržavamo ovu inicijativu Sveučilišta Algebra jer smatramo da će ona još više ojačati suradnju između visokoobrazovnih institucija i gospodarstva što je nužan preduvjet za postizanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva na globalnom tržištu.”  – naglasio je povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji Joško Džida, partner u KPMG-u Hrvatska.

 

„Forvis Mazars teži izvrsnosti i radi toga podržavamo Algebrinu inicijativu koja će studentima omogućiti modernu edukaciju i pripremiti ih za poslovni svijet. Forvis Mazars želi otvoriti svoja vrata svim studentima koji teže izvrsnosti, poštenom i profesionalnom pristupu u svakodnevnici realnog života.” – istaknuo je Kristijan Cinotti, managing partner u Forvis Mazarsu.


Potpisnici će u okviru sporazuma poduzimati raznovrsne zajedničke aktivnosti, kao što su kreiranje smjernica razvojnih politika za integraciju poduzetničkih aktivnosti u obrazovne inicijative; organizacija seminara, radionica, konferencija i okruglih stolova; rad na osiguranju studentskih praksi te izrađivanje stručnih analiza na teme važne za znanost i gospodarstvo.
 

„Sporazumima smo učinili zalog za budućnost – želimo zadržati pametne i ambiciozne mlade ljude u zemlji, a to je jedino moguće kroz dublju integraciju naših obrazovnih programa s potrebama tvrtki u realnom sektoru. Odlučili smo se za tvrtke iz segmenta poslovnog savjetovanja i revizije jer su one u izravnom doticaju s većinom hrvatskih kompanija i dobro znaju što je potrebno tvrtkama za regularno i uspješno poslovanje. Želimo svim našim novim studentima ekonomije omogućiti da kroz stručne prakse u najboljim svjetskim tvrtkama, kroz rad na stvarnim studijama slučaja i kroz susrete s poslovnom zajednicom već za vrijeme studija izbruse svoja znanja i vještine te da budu poželjni kadrovi svim poslodavcima po završetku ovog studijskog programa.” – zaključuje rektor Balković.


Studenti po završetku prijediplomskog sveučilišnog studijskog programa Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja stječu 180 ECTS bodova i akademski naziv Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije, uz kraticu univ. bacc. oec. Studijski program dostupan je na portalu Postani student
IZVOR: SVEUČILIŠTE ALGEBRA, PR
FOTO: SVEUČILIŠTE ALGEBRA, NOVI STUDIJ