LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FISU svjetsko sveučilišno prvenstvo u Šangaju

Sveučilišna futsal reprezentacija pobijedila Brazil i postala novi svjetski prvak!

Finale je donijelo suočenje s favoriziranom reprezentacijom Brazila, koja je bila ispunjena vrhunskim internacionalnim igračima, ali su naši dečki slavili s uvjerljivih 4:1 i postali prvaci svijeta.

Finale je donijelo suočenje s favoriziranom reprezentacijom Brazila, koja je bila ispunjena vrhunskim internacionalnim igračima, ali su naši dečki slavili s uvjerljivih 4:1 i postali prvaci svijeta.

Futsalska reprezentacija, sastavljena uglavnom od studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, predstavljala je Hrvatsku na FISU Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu, koje se održalo od 10. do 16. lipnja 2024. u Šangaju, jednom od najvećih studentskih gradova na svijetu s preko 100 tisuća studenata raspoređenih na osam sveučilišta.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 muških i 7 ženskih ekipa iz 16 zemalja, a očekivanja su bila visoka, posebno u zemljama gdje je futsal izuzetno popularan. Hrvatska reprezentacija je pokazala izvanrednu vještinu i timski duh već od grupne faze. U četvrtfinalu su se susreli s jakom ekipom Portugala, ali su ih uvjerljivo pobijedili rezultatom 4:1. Polufinalna utakmica protiv Ukrajine bila je napeta, ali su naši dečki ponovno briljirali i ostvarili pobjedu od 4:2.

Nove suradnje na vidiku između zagrebačkog sveučilišta i Sveučilišta Zayed iz Emirata?



Finale je donijelo suočenje s favoriziranom reprezentacijom Brazila, koja je bila ispunjena vrhunskim internacionalnim igračima. No, hrvatska momčad je još jednom dokazala svoju superiornost i timsku sinergiju, pobjedivši Brazil s uvjerljivih 4:1, čime su zasluženo postali svjetski prvaci.

Što upisati, kakav je studentski život i gdje se zaposliti u struci – sve to na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta


Hrvatsku sveučilišnu futsal reprezentaciju čine talentirani studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays. Ovi igrači su već poznati s UniSportHR futsal parketa, a mnogi od njih imaju i bogato međunarodno studentsko iskustvo te uspjehe u 1. HMNL i hrvatskoj reprezentaciji.

Popis novih svjetskih prvaka uključuje sljedeće studente: Ante Piplica, Lukas Mlinarić, Mateo Mužar, Matija Tolić, Bepo Paus, Branko Artić, Filip Novak, Ivan Penava, Nikola Gudasić, Toni Vučković, Jure Jakovljević, Ivan Marković, Lovro Cigler i kapetan Bruno Kovačić. Stručni stožer koji je vodio momčad do zlata predvode Alen Jukić i Saša Ledinščak.

Na „International Staff Week” u Zagrebu došli su edukatori iz čak 15 zemalja



Ova pobjeda ne samo da je veliki uspjeh za hrvatski futsal, već i za cijelu sportsku zajednicu Hrvatske. Najavljuje se i doček hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije i to danas, 17. lipnja oko 23.15 sati u Studentskom domu „Stjepan Radić” na Savi! 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, SVEUČILIŠNA FUTSAL REPREZENTACIJA